M. Skritulskas deklaruoti ryšių su „Rota fortuna“ neplanuoja: nėra priežasties

Pirmadienį pasirodžius informacijai apie Seimo nario Mindaugo Skritulsko ir Palangos mero Šarūno Vaitkaus nedeklaruotus ryšius su Palangoje apžvalgos ratą valdančia bendrove „Rota fortuna“, M. Skritulskas pirštu beda į įstatymo nuostatas ir tikina, kad deklaruoti sąsajų su įmone, kurios viena iš akcininkių – jo žmona, neplanuoja.

„Gyventojų pajamų deklaracijoje, nepaisant to, kad pagal įstatymą nepriklauso, yra deklaruota. Tą esu deklaravęs prieš keletą metų. O privačių interesų deklaracijoje esu nurodęs darbo santykius žmonos. Tai tą esu padaręs prieš pora savaičių berods“, – Eltai teigė politikas.

Tuo metu įsigytos įmonės akcijos deklaracijoje nėra nurodytos. M. Skritulsko teigimu, taip yra todėl, kad įstatymas tokios tvarkos nenumato.

„Įstatyme yra labai aiškiai pasakyta, kad deklaruoti reikia tuomet, jeigu yra regimybė, kad mano priimami sprendimai gali turėti įtakos tiems ryšiams. Tai tokios regimybės nebuvo, nėra ir ateityje neplanuoju, kad galėtų atsirasti“, – tvirtino jis.

Tuo metu po žiniasklaidoje pasirodžiusios informacijos Š. Vaitkus, kuris taip pat nebuvo deklaravęs ryšių su įmone „Rota fortuna“, kurios akcininke yra jo žmona, deklaracija suskubo papildyti. Tačiau M. Skritulskas tikina neketinantis to daryti.

Neplanuoju, kadangi nėra priežasties, nes mano priimami sprendimai niekaip negali būti susiję ar įtakoti šitos bendrovės veiklos.

„Neplanuoju, kadangi nėra priežasties, nes mano priimami sprendimai niekaip negali būti susiję ar įtakoti šitos bendrovės veiklos“, – pažymėjo Seimo narys.

ELTA primena, kad pirmadienį portalas lrt.lt pranešė, kad Palangos meras Š. Vaitkus ir M. Skritulskas nedeklaravo savo ryšių su Palangoje apžvalgos ratą valdančia bendrove „Rota fortuna“, kurios vienos iš akcininkių – jų žmonos.

Portalo duomenimis, Vilmai Vaitkuvienei ir Ramunei Skritulskienei priklauso po 25 proc. įmonės akcijų.

Remiantis Lietuvoje galiojančiomis tvarkomis, valstybės politikai yra vieni tų asmenų, kurie privalo teikti metines gyventojo (šeimos) turto deklaracijas bei deklaruoti privačius interesus. Turtą deklaruoti turi ir šių asmenų sutuoktiniai.

Nors tiek Palangos mero žmona V. Vaitkuvienė, tiek pats meras tvirtina informacijos apie akcijas deklaruoti neprivalėję, tačiau Š. Vaitkus paaiškino deklaracijas netrukus po lrt.lt kreipimosi papildęs, nes esą neturi ko slėpti.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Štai

Štai portretas
Tokie skaidruoliai ir naudojasi įstatymų spragomis... O kas tuos įstatymus turėtų tobulinti jei ne seimo nariai..?

klasika

klasika portretas
snuki gerai seime atsišėrė.

Kaip konservatorius

Kaip konservatorius  portretas
taip įžūlumas ir cinizmas .
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių