Lietuvos jūrų muziejaus edukacija keliasi į atviras erdves

Kiekvienas mūsų, tiek mažas, tiek didelis, yra palikęs žymų įspaudą savo namų fotelyje per karantino laikotarpį. Dažnai susimąstome, ypač mes, mokiniai, kad norėtume vėl laisvai vaikščioti gatvėmis. Pamename daug ką žadančias ekskursijas su klase į muziejus, kai atsargiai, nenorėdami pažeisti nė vieno eksponato, įžengdavome visa trisdešimties vaikų grupė į nekasdienę aplinką.

O ar pamenate jūs, didieji ir mažieji, kaip tėvai ir seneliai mūsų prašydavo įsiklausyti į linksmų paukštelių čiulbėjimą, pastebėti margą pavasarį, kai gamta pabunda, kai sugrįžę iš šiltųjų kraštų plunksnuotieji šildosi lietuviškoje saulutėje? Lietuvos jūrų muziejaus

Etnografinėje pajūrio žvejo sodyboje visi norintieji gali savarankiškai sužinoti „Ką paukštelis pačiulbėjo?“, gali susitikti. Laukiame kiekvieno. Šį žaidimą bus galima žaisti visą vasarą. Ir nemokamai!

Etnografinėje pajūrio žvejo sodyboje daug paslaptingų vietų, kurias surasti gali tik įminęs mįsles! Kuri vieta skirta ir galvelei priglausti, ir rakandams sudėti? Kur ugnis su vandeniu draugauja? Kur visada karaliauja žiema? Kur laikydavo ir karvę, ir valtį? Kur turtingi žvejai rūko žuveles? Tose vietose ir pasislėpę paukšteliai. Lietuvos jūrų muziejuje yra ir naujų dalykų. Trečiadieniais ir sekmadieniais 13 val. akvariumo naras po vandeniu šeria eršketus. 13.30 val. jau  pietų metas ateis ruoniams lauko baseine (trečiadieniais–sekmadieniais). Žaismingų pingvinų užkandžiai laukia taip pat lauko baseino (trečiadieniais-sekmadieniais) 14 val. O gyvūnų prižiūrėtojai mielai papasakos jums apie savo augintinius.

Muziejuje galime susipažinti ir su laivybos istorija. Nuo gegužės 20 d., 11.15 val. rengiamos popietės intriguojančiu pavadinimu „Kaip išgyventi jūroje?“.

Nuo gegužės 18 d. Jūrų muziejuje atnaujinamos edukacinės veiklos.

Užsiėmimai vyks lauke. Užsakymai priimami tel. 8 659 21 932 ir elektroniniu paštu edukacija@muziejus.lt. Muziejuje jau organizuojami ir edukaciniai gimtadieniai šeimoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių