Lietuvių kalbos kursai ukrainiečiams uostamiestyje tęsis ir rudenį

Uostamiestyje apsigyvenę ukrainiečiai ir toliau mokysis lietuvių kalbos. Vieni kursus jau baigė, kiti juos pradės šį mėnesį. Džiaugiamasi, kad noras mokytis neišblėso, o įgytos žinios ukrainiečiams jau praverčia ir kasdienybėje.

Balandį prasidėjusias lietuvių kalbos pamokas, vykstančias Klaipėdos savivaldybės Imanuelio Kanto viešojoje bibliotekoje, iš viso jau baigė 130 ukrainiečių.

Pasak minėtos bibliotekos metodininkės rinkodarai ir viešiesiems ryšiams Renatos Rudienės, pamokos bus tęsiamos ir rudenį, nes poreikis mokytis – tebeaugantis.

"Pamokos vis dar vyksta. Planuojame jas tęsti rudenį, kadangi kasdien sulaukiame ukrainiečių prašymų dar mokytis. Per dieną paskambina nuo vieno iki trijų žmonių. Iš viso apmokėme 130 ukrainiečių, tai – devynios grupės. Užsiregistravusiųjų buvo daugiau, bet ne visi atėjo, nes įsidarbino", – teigė R.Rudienė.

Iš viso bibliotekoje nuo balandžio ukrainiečius mokė penkios mokytojos, bet dabar liko tik viena – Irena Petrulionienė.

Šiuo metu vis dar mokosi trys grupės. Pamokos vyksta du kartus per savaitę.

"Jau yra užsiregistravusiųjų rudeniui. Planuojame apie 15-os žmonių grupę. Į ją jau užsiregistravo apie 10 susidomėjusiųjų", – nurodė pašnekovė.

R.Rudienė sakė, kad kai kurie ukrainiečiai kalbą pramoko visai neblogai, tad susišnekėti lietuviškai jiems jau pavyksta.

"Jie atlieka testus. O dėl bendro kalbėjimo – kiek mes girdime ar kiek bibliotekoje pasikalbame, tai kasdienė kalba tikrai neblogai pramokta, kuo toliau – tuo geriau. Pastebime, kad mokosi imliau, kai patys čia gyvena, sukasi kasdienybėje, tai ir įsiminti sekasi geriau", – pastebėjo atstovė spaudai.

Tarp besimokančiųjų daugiausia vidutinio amžiaus žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių