Lauko treniruokliai uostamiestyje – pramoga vandalams

Lauko treniruoklių ir vaikų žaidimų aikštelės – daugelio klaipėdiečių pamėgtos laisvalaikio zonos. Jų lankytojai pastebi, kad čia apsilanko niokoti miesto turtą mėgstantys vandalai, dėl kurių neseniai pastatytus įrenginius tenka keisti į naujus.

Neringos skvere esančiame parke lauko treniruoklių erdvės – net kelios, bet abiejose apstu sugadintų įrenginių: dviračių pedalai nulupti, sėdynės sulaužytos, kai kurie treniruokliai supantis garsiai girgžda.

Yra ir išterliotų juodu markeriu, ir sportuoti jau nelabai tinkamų – be sėdynių arba kitaip sulaužytų.

Dėl panašių chuliganizmo atvejų ir kitose Klaipėdos vietose klaipėdiečiai skundėsi jau ne kartą.

Ypač dėl atnaujinto Danės skvero, kuris niokojamas nuo pat atidarymo pradžios 2022 m.: buvo išterlioti suoliukai, apgadinti batutai, nuplėšti ir sudaužyti lauko apšvietimo lempų gaubtai.

Klaipėdos savivaldybės Statinių administravimo skyriaus vyriausioji patarėja Danguolė Dambrauskienė, atliekanti skyriaus vedėjo funkcijas, sakė, kad kiekvieną aikštelę ar įrenginius reikia apžiūrėti ir nuspręsti, koks atnaujinimas būtinas.

„Dėl vaikų žaidimų aikštelių, kurias įrenginėjame naujai jau keleri metai, turime sutartį, tuos įrenginius vaikų žaidimų aikštelėse tvarkome ir remontuojame. Dėl sportavimui skirtų įrenginių priežiūros sunkiau pakomentuoti, nes reikėtų aiškintis, kas ir kaip pastatė, gal kažkur yra gyventojų lėšomis ir savivaldybė nekontroliuoja“, – pažymėjo pašnekovė.

Šis Klaipėdos savivaldybės skyrius sulaukia ir gyventojų prašymų dėl lauko treniruoklių įrangos ar žaidimų aikštelių atnaujinimo. Pagal galimybes, jie atnaujinami. Kiek kiekvienas atnaujinimas kainuoja, pasakyti sudėtinga.

„Priklausomai nuo įrenginio. Kai kurių įrenginių remontas tikrai labai brangiai kainuoja, bet jeigu tai yra nesudėtingi sportavimui skirti įrenginiai, reikia žiūrėti, kas ten sulūžę. Tik tada galima pasakyti, kas labiau apsimoka – remontuoti ar keisti naujais“, – tikino D. Dambrauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Chi

Chi portretas
Čia jaunų žmonių darbas. Stebime Sąjūdžio parke, ką išdarinėja paaugliai vaikų žaidimo aikštelėse. Įdomiausia, kad ateina su mokytojomis! Klasėmis! Siautėjimas po aikštelę baisus. Mes, mamos, vos spėjame saugoti savo mažylius, kad mokiniai klykdami ir draskydamiesi jų nesutryptų.. Kai visi grįžta į aplinkines mokyklas, lengviau atsikvepiame ir mamos, ir mūsų pypliukai.

to o lietuvaičiai

to o lietuvaičiai portretas
Tu jau geriau apie Z,ką ji daro Ukrainoje ,pakalbėk

Tadas

Tadas portretas
Man klausimas kas tokius treniruoklius pastatė, koks čia ,,sporto žinovas". Tokie treniruokliai nei vaikams nei suaugusiems. Vaikams per dideli, suaugusiems per maži. Įmitacija tik.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių