Kviečia klaipėdiečius į Laisvės gynėjų dienos renginius

Sausio 13-ajai, Laisvės gynėjų dienai, skirti renginiai uostamiestyje prasidės jau šiandien. Klaipėdiečiai kviečiami dalyvauti vakariniame bėgime, pilietinėse ir kūrybinėse akcijose, kituose atminimo renginiuose.

Šiandien, sausio 12 d., laisvės gynėjų žygdarbį primins atminimo vainikai, kurie bus padėti prie Klaipėdos savivaldybės, radijo ir televizijos bokšto Giruliuose ir prie Klaipėdos tarybos pastato Vilties g. 12.

Šį vakarą trispalvės spalvomis nušvis Klaipėdos kariliono bokštas.

17 val. prie uostamiesčio savivaldybės užsiliepsnos atminimo laužai, juos uždegs Žvejų rūmų tautinių šokių sambūrio "Vėlunga" šokėjai.

Renginio metu skambės 14 varpo dūžių, simbolizuojančių 14 žuvusiųjų už laisvę. Skambant dūžiams, Jūrų kadetų mokyklos moksleiviai skaitys paaukojusiųjų gyvybę vardus.

Renginio metu skambės 14 varpo dūžių, simbolizuojančių 14 žuvusiųjų už laisvę.

Prisiminimais apie Sausio 13-osios įvykius pasidalins istorikė, Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto vyresnioji mokslo darbuotoja docentė Silva Pocytė.

Atminimo vakarą ves aktorė Virginija Kochanskytė, susirinkusiuosius džiugins atlikėja Rasa Serra, Pagyvenusių žmonių asociacijos ir Bendruomenės namų meno ansambliai.

Taip pat šiandien 20 val. vyks tradicija tapęs bėgimas, pagerbiant laisvės gynėjus.

Bėgimo dalyviai į starto vietą Giruliuose galės atvykti užsakytu autobusu, kuris lauks prie Klaipėdos savivaldybės (Liepų g. 11).

Dalyvių registracija galima ir prie autobuso, ir starto vietoje, Giruliuose, prie televizijos bokšto.

Į šį bėgimą jau užsiregistravo per 400 dalyvių.

Dėl renginių ketvirtadienio vakarą keisis autobusų maršrutai. Liepų g. ruožas nuo Herkaus Manto iki J. Karoso g. bus uždarytas nuo 18 iki 21.30 val.

Sausio 13-ąją pradėsime dešimčiai minučių languose uždegę atminimo žvakutes. Tai tradicija tapusi visuotinė pilietinė akcija "Atmintis gyva, nes liudija", jos pradžia – 8 val.

15 val. Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centre vyks mokytojų ir moksleivių kūrybinė akcija "Sausio 13-osios naktį – vardan Lietuvos".

Tuo pat metu, 15 val., Klaipėdos Imanuelio Kanto viešojoje bibliotekoje vyks istorinės atminties popietė "Sausio 13-oji klaipėdiečių prisiminimuose".

18 val. Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje bus aukojamos mišios už Sausio 13-osios laisvės gynėjus.

19 val. Klaipėdos Žvejų rūmuose vyks teatralizuota oratorija "13". Bilieto kaina – du eurai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Neisiu.

Neisiu. portretas
Visa tai kas dabar vyksta su Lietuva yra įžeidimas tuomet žuvusiems ar stovėjusiems prie seimo, televizijos bokštų ir savivaldybių. Tegul dabartinė valdžia kartu su savo dresiruotojais iš usienio, iš oligarhinio verslo apsitvėrę tvoromis nuo Tautos, sako vienas kitam savo veidmainiškas kalbas. Ir džiaugiasi ,,laisva Lietuva". Tegul ir čia kas antras žodis spekuliuoja karu Ukrainoje, užsikabinėja kiekvieną kampą Ukrainios ar vaivorykštės vėliavomis..O aš uždegsiu namuose žvakutę, pasiimsiu pavartyt senasias knygas bei spaudą ir prisiminsiu kaip vežiau karštą maistą budintiems ar kaip važiavau kartu su visais į Vilnių...Tai bus toks mano protestas prieš žuvusiųjų ir gyvųjų sąjūdininkų idealų išdavystę.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių