TS-LKD kandidatas Mėguvos (Palangos) vienmandatėje apygardoje – G. Valinevičius

  • Teksto dydis:

Šiandien, gegužės 20 dieną, Tėvynės Sąjungos- Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Palangos skyriaus Taryba išrinko savo kandidatą siekti Seimo nario mandato naujai suformuotoje Mėguvos vienmandatinėje rinkimų apygardoje, kurioje daugumą sudaro Palangos rinkėjai. Juo tapo Gediminas Valinevičius, TS-LKD narys, buvęs miesto Tarybos narys, o dabar Savivaldybės įmonės UAB „Palangos komunalinis ūkis“ direktorius, rašo „Palangos tiltas“.

 

TS-LKD Palangos skyriaus pirmininkui Šarūnui Vaitkui pasiūlius jo kandidatūrą, už G. Valinevičių vienbalsiai balsavo visi 14 skyriaus Tarybos narių. Susirinkime, vykusiame laikantis socialiai saugios distancijos, nedalyvavo Ilona Pociuvienė. Veronikos Skeberdytės kandidatūra nesulaukė palaikymo. Savo kandidatūrą ji iškėlė pati.

Praėjusią savaitę kurorto konservatorių pirmininkas Š. Vaitkus pranešė, kad jis nedalyvaus spalio mėnesį vyksiančiuose rinkimuose.

„Ilgą laiką mūsų akys buvo nukrypę į Mindaugą Skritulską, labai patyrusį politiką, teisininką pagal profesiją. Tačiau nei man, nei kitiems skyriaus nariams nepavyko jo įkalbinti dalyvauti Seimo rinkimuose. Jo argumentai – šeima, trys sūnūs – yra labai svarūs, todėl mes gerbiame jo apsisprendimą,“ – sakė Š. Vaitkus.

Anot jo, G. Valinevičiaus kandidatūra – taip pat itin tinkama.

„Gediminas yra visiems gerai pažįstamas, turi nepriekaištingą reputaciją. Per trumpą laiką, kaip komunalinio ūkio direktorius, jis įrodė, kad buvusio vadovo Konstantino Skieraus aukštai iškeltą kartelę jis sėkmingai perėmė ir išlaikė tame pačiame lygyje. Neabejoju, kad Gediminas Valinevičius galėtų labai sėkmingai atstovauti ne tik Palangos, bet ir viso pajūrio interesus,“ – sakė Š. Vaitkus.

„Gediminas Valinevičius – šiuolaikiškas vadovas, mokantis bendrauti su bet kuriuo žmogumi,“ – pabrėžė Š. Vaitkus.

G. Valinevičiaus kandidatūrą parėmė ir TS-LKD Kretingos rajono skyrius.

G. Valinevičiaus pavardė yra ir TS-LKD rinkimų sąraše daugiamandatinėjė apygardoje.

TS-LKD Palangos skyrius kandidatą vienmandatinėje apygardoje turėjo pasiūlyti iki vasario mėnesio, tačiau užtrukums debatams dėl kandidato, TS-LKD vadovybė Palangai, kaip ir kuriems kitiems partijos skyriams, leido kandidatą iškelti ir pasiūlyti partijos prezidiumui iki gegužės 1 dienos. Tačiau planams sutrukdė karantinas – vietoje skyriaus susirinkimo (TS-LKD Palangos skyriuje yra arti pusantro šimto kandidatų – L. J.) kandidatą pasiūlė skyriaus Taryba.

G. Valinevičiaus kandidatūrą dabar turėtų patvirtinti TS-LKD prezidiumas.

Sulaukęs „Palangos tilto“ skambučio, G. Valinevičius sakė, kad jis sutiko dalyvauti Seimo rinkimuose, nes jam yra labai svarbu bendražygių ir visų bendrapartiečių pasitikėjimas.

„Esu labai dėkingas visiems už man parodytą pasitikėjimą,“ – sakė jis.

Jis atviravo, kad skyriaus pirmininkui Šarūnui Vaitkui nusprendus nedalyvauti Seimo rinkimuose, Š. Vaitkus su juo asmeniškai kalbėjosi dėl jo sutikimo teikti jo kandidatūrą partijos prezidimui.

„Neturėjau teisės atsisakyti,“ – sakė G. Valinevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šoferis

Šoferis portretas
Palangoje nera privaziavimu prie juros, neirengta aikšteliu, o jis jau vaziuoja i seima

o'Žys \\\\\.../////

o'Žys  \\\\\...///// portretas
Pirmyn prie lovio.

Artūras

Artūras portretas
Eilinis Terroristinės Partijos peniukšlis !
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių