Kompostinės suteikiamos ir kotedžų bei sublokuotų namų savininkams

  • Teksto dydis:

Nuo spalio 1 dienos Klaipėdos miesto individualiųjų namų, sodų savininkams ar valdytojams Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC) nemokamai dalija kompostines žaliųjų atliekų rūšiavimui. Dabar kompostavimo dėžę galės gauti dar daugiau klaipėdiečių.

„Nuspręsta kompostinių pasiūlyti ir dar vienai klaipėdiečių grupei – kotedžų bei sublokuotų namų savininkams. Dažniausiai sublokuoti namai turi priskirtą minimalų žemės sklypą, kuriame šienauja, augina gėles ar turi įsirengę šiltnamį. Tad jiems taip pat aktualu tvarkyti žaliąsias atliekas ir nesudėtingai pasigaminti derlingo komposto savo reikmėms“, – pasakojo Ramunė Šličienė, KRATC Ekologinės infrastruktūros administravimo skyriaus viršininkė.

Klaipėdos mieste vienam nekilnojamojo turto objektui suteikiama tik viena kompostinė. Jei namo, sodo, sublokuoto namo savininkas yra anksčiau iš KRATC gavęs kompostinę, antros kol kas gauti negalės.

Kompostinę užsisakyti galima užpildžius prašymą https://mano.kratc.lt/, nurodant ar kompostinę norėsite pasiimti patys iš didžiųjų atliekų surinkimo aikštelės, ar ją turėtų pristatyti KRATC nurodytu adresu.

Taip pat šioje interneto paskyroje klaipėdiečiai, nenorintys kompostuoti, gali užsisakyti konteinerį žaliosioms atliekoms surinkti.

Jei anksčiau lapus, žolę ir kitas žaliąsias atliekas individualiuosiuose namuose gyvenantys klaipėdiečiai palikdavo šalia buitinių atliekų konteinerių sudėtas į maišus, dabar jas bus galima rūšiuoti tvarkingiau – į nedidelį žaliosioms atliekoms skirtą konteinerį, kurį vežėjai ištuštins pagal skelbiamą surinkimo grafiką.

Šie konteineriai bus pristatomi klaipėdiečiams kitąmet, iškart išvežiojant juos visiems kvartalo gyventojams.

Daugiau informacijos teiraukitės tel. 8 800 13 344.


Šiame straipsnyje: KRATCkomposto dėžėskotedžai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių