KLASCO įsirengs aplinkai draugišką autoplovyklą: sprendimai prisidės prie gatvių švaros

  • Teksto dydis:

Bendrovė „Klaipėdos jūrų krovinių kompanija“ (KLASCO) planuoja įsirengti pirmąją specializuotą automobilių plovyklą Klaipėdos jūrų uoste.

Bendrovė taip sieks užtikrinti, kad uosto birių krovinių teritorijoje ir iš jos į Klaipėdos gatves išvažiuotų tik švarios transporto priemonės.

Automobilių plovykla, į kurią planuojama investuoti apie 300 tūkst. eurų, bus pirmoji tokia specializuota plovykla tarp Klaipėdos uosto krovos kompanijų. Aplinkai draugiškoje uždaro tipo plovykloje bus įrengti sauso ir šlapio valymo įrenginiai, kuriuose panaudotas vanduo bus saugiai grąžinamas į miesto nuotekų tinklus.

„KLASCO teritorijoje dirbančiai technikai prižiūrėti skirtą plovyklą nusprendėme pastatyti remdamiesi gerąja kitų Vakarų Europos uostų praktika. Juose tokios plovyklos, dėl kurių uosto teritorijoje ir iš jos išvyksta švarios transporto priemonės, yra įprastos. Šią patirtį pritaikėme ir Lietuvoje“, – teigė KLASCO generalinis direktorius Vytautas Štumbergas.

KLASCO nuotr.

Šiuo metu projektas yra derinimo su valstybinėmis institucijomis stadijoje. Planuojama, kad plovykla KLASCO terminale bus atidaryta šių metų spalio mėnesį.

Pasak bendrovės generalinio direktoriaus, automobilių plovykla prisidės prie kitų KLASCO diegiamų aplinkosauginių priemonių, numatytų ilgalaikiame plane.

Pastaraisiais metais į aplinkosaugos priemones ir krovą spartinančią techniką bendrovė jau investavo daugiau kaip milijoną eurų ir toliau tęs investicijas į įvairias organizacines bei technines priemones.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Darius

Darius portretas
Į IR IŠ KLASCO VAŽIUOJANTYS SUNKVEŽIMIAI SU DAUGOATONĖMIS PRIEKABOMIS DARIAUS IR GIRĖNO, TAIP PAT PRIESTOČIO GATVĖMIS RIEDA TECHNIŠKAI NETVARKINGA TECHNIKA. GERIAU ĮSIRENGTŲ TECH PATIKROS PUNKTĄ. IŠKLERUSIAIS MAZGAI PUOSIA MIESTĄ DIDZIULIU TRIUKŠMU ! PER MENKIAUIĄ DUOBELĘ PRAVAŽIAVUSI MAŠINA SUKELIA GRIAUSTINIO LYGIO TRIUKŠMĄ. IR TAIP DIENĄ NAKTĮ! KA SAVIVALDYBĖS VALDŽIAŽMOGIAI ??? KIEK RAŠYTA¡ NULIS REAKCIJOS! UOSTAS VALDO MIESTĄ. GYVENTOJAI POFIK

Lapas

Lapas portretas
Šaunuoliai!

Miestietis

Miestietis portretas
Geriau lai pirma savo dulkes nuo musu palangiu nusivalo, nes mes dar sitos tarsos nepamirsom..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių