Klaipėdos universitetinės ligoninės jubiliejaus proga – padėkos medikams

Klaipėdos universitetinė ligoninė 40-mečio proga sulaukė šūsnies sveikinimų. Penktadienį pagerbti ne tik dabartiniai jos vadovai ir gydytojai, prisiminti ir tie, kurie įstaigoje dirba nuo jos įkūrimo pradžios.

„40 metų įstaigai nėra itin daug. Mūsų ligoninė žengia tolyn į priekį. Esame daugiaprofilinė ligoninė ir išsiskiriame tuo, kad teikiame visas paslaugas, išskyrus širdies chirurgijos ir organų persodino. Išsiskiriame ir tuo, kad mūsų ligoninėje yra labai geri medikų ir pacientų santykiai. Didžiausia dovana jubiliejaus proga – klaipėdiečių šypsena ir nuoširdumas“, – tikino Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis.

Prisimindamas ligoninės atsiradimo metus, V.Janušonis pasakojo, kad jos statybai sovietmečiu prireikė 600 mln. rublių.

„Mes buvome pirmieji šalyje, nusipirkę kopijavimo aparatą. Gūdžiu sovietmečiu visko trūko. Tad mes įsigijome vienkartinių pirštinių gamybos aparatą. Atsivežėme iš užsienio specialių medžiagų jų gamybai. Antrajame ligoninės gyvavimo dešimtmetyje mes buvome pirmieji, kurie nedraudė nėščiosioms matytis su artimaisiais, šeimos nariais, leidome joms pasivaikščioti ligoninės kieme. Tokia naujovė man vos nekainavo posto, manęs vos neatleido už tai“, – prisiminė V.Janušonis.

Medikų į iškilmingą minėjimą pasveikinti atvykusi Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Dangutė Mikutienė patvirtino, kad ši ligoninė nuolat buvo vienu žingsniu priekyje.

„Ligoninė augo, o jos personalas su kiekvienais metais darėsi vis labiau profesionalesnis. 2005 m. mūsų pajamos siekė 15 mln. eurų, o pernai jos išaugo iki 40 mln. eurų. Pernai atlikta per 30 tūkst. operacijų, o paslaugos suteiktos 45 tūkst. pacientų“, – džiaugėsi V.Janušonis.

Šventinio renginio metu prisiminimais dalijosi ir pirmasis ligoninės vyriausiasis gydytojas, diplomatas, ministro pirmininko Algirdo Butkevičiaus patarėjas Antanas Vinkus.

Šis, teikdamas gėles legendinei, buvusiai ilgametei Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotojai slaugai Onutei Mitalienei, kuri tapo ligoninės garbės daktare, priklupo ant vieno kelio.

Renginio metu pagerbta beveik 60 medikų ir personalo narių, kurie pasižymėjo atsidavimu, kantriu darbu ir meile savo pacientams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ligonis

ligonis portretas
Kysininkai,ir dar akivaizdziai pasako anestiozologui reikia magaryčiu.matčiau kad nori kyšio ponas Vygantai Paulauskai bet negavai tenkinkis savo alga.

hm

hm portretas
Absoliuti darbuotuoju nepagarba ir engimas.

to nesvarbu

to nesvarbu portretas
Sutinku
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių