Klaipėdos mokytojai vėl rengiasi streikui

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos Klaipėdos miesto susivienijimo vadovė Laima Juknienė patvirtino, kad po dviejų savaičių, nuo lapkričio 22 d., planuojama atnaujinti mokytojų streiką. Protesto akcija neišvengiama, nes esą su Vyriausybe dėl algų pakėlimo spalį taip ir nebuvo suderėta.

Naujus mokslo metus streiku pradėję mokytojai ketina jį tęsti po dviejų savaičių.

Streikas vyko nuo rugsėjo 28 iki spalio 15 d. Klaipėdos mokyklos ir darželiai, kurie streikavo tąkart, nenutraukė streiko, tik jį sustabdė.

Uostamiestyje rugsėjį–spalį iš 85 savivaldybės mokyklų ir darželių streike dalyvavo 38 Klaipėdos ugdymo įstaigos.

Gali būti, kad šį kartą streikuojančių įstaigų ir pedagogų bus daugiau.

Uostamiesčio mokytojų profsąjungos vadovė teigė, kad streikas neišvengiamas, nes dėl algų pakėlimo spalį taip ir nebuvo suderėta.

„Vyriausybė meluoja, kad kitais metais švietimo darbuotojų algos sieks 130 proc. šalies vidutinio darbo užmokesčio (VDU). Šito pasiekti realiai neįmanoma, nes nuo sausio visiems biudžetininkams 10 proc. atlyginimai didės, tai reiškia, kad visų darbo užmokestis augs. Tai mes liksime tokiame pačiame lygyje, kokiame ir esame. O ir dabar niekas nenori pripažinti, kad mokytojų alga šiuo metu prilygsta 90 proc. VDU, nors valdžia sako, kad siekia 113 procentų“, – kalbėjo L. Juknienė.

Anot jos, 113 proc. VDU galėtų būti, jei visi mokytojai turėtų didžiausią darbo stažą ir metodininko kategoriją.

„O juk taip nėra, dirba ir jaunesni mokytojai, kuriems taikomas visai kitas koeficientas. Net ir tas, kuris turi didžiausią stažą ir metodininko kategoriją, turi dirbti 1,4 etato, kad pasiektų Vyriausybės deklaruojamą vidutinį atlyginimą. Nesuprantu, iš kur jie gauna tuos skaičius?“ – stebėjosi L. Juknienė.

Pasak L. Juknienės, tiek darželiuose dirbama po pusantro etato, nes trūksta darbuotojų, taip pat ir mokyklose.

„Kai trūksta specialistų, žmonės dirba po 1,3–1,4 etato, tai neva ir pakelia formalų algų vidurkį“, – paaiškino profsąjungos atstovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mokinys

Mokinys portretas
Vyt tokius mokytojus lauk ikš m okyklų. Niekšai. tegu streikuoja vasarą. Kur vaikus dėti. Pasiūlykit jiems k,elti algas, neduodant Ukrainai. pažiūrėsim, kaip mnie į tai reaguos

q

q portretas
Reikėjo streikuoti vasarą .turėjot beveik 3 mėnesius laisvo laiko.arba per rudens ,ziemos atostogas. O šiaip tai mokymo rezultatai nelabai geri ,nepatinka galit ir nedirbti niekas nelaiko .

Gandragalviams mokytojams

Gandragalviams mokytojams portretas
juknienė užkniso mirtinai.Tegu pati streikuoja ir vaikšto pėstute iki Vilniaus ir atgal.Tinginiai,streikuokite vasarą.Negadinkite mokiniams mokslų proceso
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių