Klaipėdos miesto Vilniaus likimas neištiks

Į darbą skubantys klaipėdiečiai ketvirtadienio rytą susidūrė su netikėtomis kliūtimis. Dėl stipraus lietaus patvino dalis miesto gatvių. Miestiečiai baiminosi, ar Klaipėdos neištiks Vilniaus likimas, kur kai kurios arterijos virto vos ne upėmis ir tapo visiškai neišvažiuojamomis.

Sėmė mašinų ratus

Sudėtingiausia situacija mieste dėl lietaus buvo apie 7 val. ryto. Daugiausia rūpesčių kėlė patvinęs Šilutės plentas ties Kauno gatve, Baltijos prospektu.

Čia pirmoje eismo juostoje vietomis vanduo sėmė ir lengvųjų automobilių ratus. Dalis transporto priemonių tokių maudynių neatlaikė.

Vandentiekininkai sulaukė pranešimų ir apie patvinusią Debreceno, Dubysos gatves, Minijos gatvės ir Statybininkų prospekto sankryžą, Naująją uosto gatvę ties 26 namu, Liepojos gatvę ties 238 namu.

Patvinusias arterijas bandę įveikti miestiečiai nerimavo, ar Klaipėdą neištiks Vilniaus likimas. Stipri liūtis sostinėje paralyžiavo eismą, gyvenimą, pridarė daug nuostolių.

Pastarosiomis dienomis katastrofinis lietus didelių rūpesčių sukėlė ir Elektrėnų, Širvintų gyventojams.

Priskyrė pavojingam reiškiniui

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Jūrinių prognozių grupės vyresnioji specialistė Judita Navašinskienė pasakojo, kad naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį, per mažiau nei 12 valandų, iškrito 22 milimetrai kritulių. Tai laikoma pavojingu reiškiniu.

„Tai buvo smarkus lietus, o ne liūtis“, – tvirtino meteorologė.

Pasak J.Navašinskienės, Klaipėdos Vilniaus ar kitų nuo liūties nukentėjusių miestų likimas nelaukia. Artimiausiomis dienomis stipraus lietaus nenusimato.

„Dabar kritulių sulauksime tik pirmadienį. Antroje dienos pusėje net saulutė gali pasirodyti“, – ketvirtadienį ryte tvirtino vyriausioji specialistė.

Potvyniai buvo laikini

Pasak įmonės „Klaipėdos vanduo“ dispečerinės vadovo Mato Grikšo, beveik visi potvyniai miesto gatvėse ketvirtadienio rytą buvo laikini.

„Į pranešimus reagavome operatyviai. Darbuotojams atvykus, apie 85 proc. atvejų problemos nebebuvo likę. Paprasčiausiai lietus buvo stiprus ir reikėjo laiko, kol vanduo subėgs į tinklus. Iš karto jie nesugebėjo priimti tokio kiekio“, – pasakojo vadovas.

M.Grikšas pasakojo, kad problematiškiausia vieta yra Šilutės plentas ties Kauno gatve. Pastarajai patvinti užtenka stipresnio lietaus. Tokia situacija kartojasi jau daug metų.

„Jau anksčiau, kai dar mes neprižiūrėjome tinklų, buvo bandyta spręsti šią problemą, bet, akivaizdu, kad nesėkmingai. Vanduo kaupiasi mažiau, bet vis tiek patvinsta. Ieškome būdų, kaip pašalinti problemą“, – tvirtino vadovas.

Tinklai nuolat atnaujinami

Miesto taryba rūpintis lietaus nuotekų tinklais įmonei „Klaipėdos vanduo“ pavedė 2015 m. pabaigoje. M.Grikšas pasakojo, kad po pasikeitimų atliekama nemažai tiek remonto darbų, tiek dalinės rekonstrukcijos.

„Situacija palaipsniui gerėja. Savivaldybė taip yra numačiusi daug tinklų rekonstruoti iš esmės“, – pasakojo vadovas.

Pastaraisiais metais sumažėjo ir probleminių vietų. Nebepatvinsta Manto gatvė po geležinkelio viaduku, Žvejų gatvė. Čia vyko atnaujinimo darbai.

Tokių rūpesčių nebekyla ir Mokyklos gatvės pradžioje. Čia užteko tinkamai pradėti rūpintis tinklais.

M.Grikšas atkreipė dėmesį, kad Šilutės plente nuo Baltijos prospekto iki Malūno tvenkinio potvynių nebeliks, kai bus nutiestas kolektorius. Šiuo metu vyksta viešųjų pirkimų procedūros.

Pasak vadovo, Klaipėdoje tokių potvynių, kurie kamavo Vilnių, neturėtų susidaryti.

„Pirmiausia neturime tiek daug probleminių vietų. Aišku, jei lietus bus stichinis, visko gali būti. Nesame apsaugoti“, – tvirtino vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

komentatorius

komentatorius portretas
Esame baudziauninkai,kaip Rusijoje,gyvename pagal ju kurpali,nes tik Rusijoje uostamiestis priklauso valstybei...ir melziamasjos..Europos salyse priklauso uostas miestui...ir tvarkosi pats!

to Laisve

to Laisve portretas
kokia jūs klaipėdietė, jei nežinote, kad uosto pinigai iškeliauja į Vilnių, į valstybės biudžetą. Ir kur jums kas griūna, net emigrantai grįžę atostogų pastebi kaip miestas gražėja. Turbūt trūksta jums asmeninės laimės, sekso todėl ir vaidenasi kad miestas griūva. Susitvarkykite savo gyvenimą ir nepilkit purvo ant Klaipėdos

Po lietaus prie

Po lietaus prie portretas
Šiaulių 3a - ežeras jau daug metų
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių