Klaipėdos meras V. Grubliauskas: situacija dėl koronaviruso Klaipėdoje kaista

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas neslepia, kad uostamiestis jau įžengė į rizikingų savivaldybių zoną, kuriose sergamumas koronavirusu viršija respublikos vidurkį. Mieste yra vienuolika užkrato židinių, daugiausiai jų ugdymo įstaigose, tačiau apie nuotolinį mokymą dar nekalbama.

Uostamiesčio vadovai susirinko į posėdį, kad aptartų plintančio COVID-19 aktualijas Klaipėdoje. Meras, pabrėžęs, jog situacija dėl koronaviruso plitimo kaista, patikino, kad kol kas neketinama drausti ar kitaip riboti restoranų kavinių ar barų darbo laiko.

Esą visa tai susiję su kompensavimo mechanizmu, nes jei savivaldybė įvestų bet kokius ribojimus, ji turėtų ir kompensuoti nuostolius verslui. O tam nėra pasiruošta. Tačiau Klaipėdoje maitinimo įstaigų lankymas nėra toks paplitęs, kaip Vilniuje ar Kaune, tad čia nėra esminė problema.

Tik visi vieningai susitelkę galime įveikti antrąją koronaviruso bangą, kad ir kokia grėsminga ji atrodytų.

Labiausiai miesto vadovus baugina užkrato plitimas ugdymo įstaigose, kur šiuo metu čia fiksuotas didžiausias skaičius židinių.

Kitą savaitę ketinama šaukti Klaipėdos ekstremalių situacijų komisijos posėdyje, kuriame bus svarstoma dėl užklasinės veiklos ribojimo.

Tačiau apie nuotolinio mokymo įvedimą mokyklose nekalbama. Jis būtų neišvengiamas tik atskiroms klasėms, ar galbūt mokykloms, jei ten pasireikštų viruso protrūkiai.

Užvakar Klaipėdoje fiksuota šešiolika naujų COVID-19 atvejų, 22 pacientai gydomi universitetinėje ligoninėje, trys iš jų yra reanimacijos palatoje.

Prieš dvi dienas kūdikį pagimdė koronavirusu infekuota gimdyvė, ji yra izoliuota, jaučiasi neblogai ir veikiausiai greitai bus išleista namo.

Klaipėdoje serga du gydytojai, penki yra saviizoliacijoje po kontakto su COVID-19 ligoniais.

Pasak Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovo Vinso Janušonio, ligoninė yra pasirengusi priimti dar bent pusantro šimto COVID-19 sergančių ligonių, apsaugos priemonių sukaupta dviem mėnesiams ir vėl vykdomi viešieji pirkimai, planinės paslaugos neribojamos, tačiau planinių operacijų sumažėję, nes turbūt patys pacientai nelinkę rizikuoti dėl užkrato grėsmės.

Beje, nuo kitos savaitės Klaipėdos savivaldybėje atsisakoma komandiruočių, bendravimo gyvai su interesantais, tarnautojų darbas bus organizuojamas pamaininiu principu, tačiau viešųjų paslaugų teikimas nenutrūks, miesto tarybos ir komitetų posėdžiai vyks tik nuotoliniu būdu.

Anot Klaipėdos mero, galiojančių ribojimų bei draudimų ir taip pakankamai, svarbiausia, kaip jų laikomasi ir kas tai kontroliuoja.

„Tik visi vieningai susitelkę galime įveikti antrąją koronaviruso bangą, kad ir kokia grėsminga ji atrodytų“, – reziumavo V. Grubliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
o ka tu asmeniskai su bi n se di esi padares??? duda neuzrudyjo???

Lina

Lina portretas
Žinoma, kad niekam nerūpi mokytojų ir vaikų sveikata. jeigu kas galvoja, kad mokyklose galima kažką užtikrinti - atsipeikėkite. Sėdime su vaikais klasėse, vaikai klasėse be kaukių, sloguojantys leidžiami ...Na,o Klaipėdos savivaldybėje atsisakoma komandiruočių, bendravimo gyvai su interesantais, tarnautojų darbas bus organizuojamas pamaininiu principu, tačiau viešųjų paslaugų teikimas nenutrūks, miesto tarybos ir komitetų posėdžiai vyks tik nuotoliniu būdu. Kaip Jums tai?

Klaipa klaipa

Klaipa klaipa portretas
Senuk nebenervuok gyventuoju , gandai vaiksto kad esi visus LABAI dapi***ses ir kiekvienam konkreciai ikirejas meras. Raminkis pavesije seneliuk , per ilgai per valdzios sedi arba happy endu cia nekvepia
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių