Klaipėdoje – vienos sėkmingiausių Lietuvoje anglų kalbos mokyklų padalinys

  • Teksto dydis:

Šį rudenį pačiame Klaipėdos centre duris atveria vienos moderniausių Lietuvoje anglų kalbos mokyklos „Intellectus“ naujas padalinys. Mokykla, kurioje dirba tarptautinės patirties turintys specialistai, jau dešimt metų sėkmingai vykdo veiklą didžiausiuose šalies miestuose. Tai penktasis mokyklos padalinys, kuriame, atstovų teigimu, organizuojamos interaktyvios pamokos patiks ne tik vaikams, bet ir nustebins visko mačiusius suaugusiuosius.

Anglų kalba – vienas pagrindinių darbdavių reikalavimų

Pasak „Intellectus“ vadovo Andrej Ingelevič, mokyklos plėtrai didžiausias pajūrio miestas buvo pasirinktas ne be reikalo – anglų kalbos mokėjimas yra vienas svarbiausių įgūdžių, norint pasiekti aukštos karjeros.

Tai, kaip teigia pašnekovas, itin aktualu dirbantiems ar norintiems įsidarbinti augančiame Klaipėdos mieste: „Naujausi duomenys rodo, kad anglų kalba darbo skelbimuose svarbumu vis dažniau lenkia net aukštojoje mokykloje įgytą išsilavinimą. Klaipėda – tai augantis modernus uostamiestis, bendradarbiaujantis su kitų šalių įmonėmis, turintis nemažai mieste įsikūrusių tarptautinių logistikos, ekonomikos, laivybos ir kitų sričių įmonių. Todėl laisva komunikacija anglų kalba tampa neišvengiamai reikalinga tiek esamiems, tiek būsimiems įvairių įmonių darbuotojams“.

Išskirtinė mokymo metodika

Anglų kalbos mokykla „Intellectus“, pirmąjį padalinį atidariusi Vilniuje 2009 m., siūlo didelę kursų įvairovę – nuo interaktyvių pamokų vaikams iki modernių anglų verslo kalbos suaugusiems. Mokykla savo prioritetu laiko kokybišką bei šiuolaikišką kalbos įgūdžių lavinimą ir individualų dėmesį kiekvienam mokiniui, todėl užsiėmimai vykdomi mažose grupėse. Jauki mokymosi aplinka pamokos dalyviams leidžia jaustis laisvai ir mokytis be streso. Kaip pabrėžia anglų kalbos specialistas A. Ingelevič, „Intellectus“ mokykla išsiskiria moderniais ugdymo metodais, orientuotais į šnekamosios kalbos praktinių įgūdžių gerinimą. Komunikaciniams įgūdžiams, kuriuos kaip pačius praktiškiausius vertina daugelis mokinių, lavinti skiriama daugiausia pamokos laiko.

Didžiausias dėmesys – mokytojų nuolatiniam tobulėjimui

Mokyklos vadovas atskleidžia, kad be pažangių pamokose taikomų mokymo metodų kita mokyklos sėkmės paslaptis – itin kruopščiai atrinkti anglų kalbos specialistai. Pasak A. Ingelevič, mokykloje dirbantys pedagogai yra tarptautinės patirties sukaupę specialistai, nuolat tobulinantys žinias profesiniuose seminaruose ir stažuotėse. Kaip pabrėžiama, atidžiai parinkta specialistų komanda ne tik įdomiai ir kūrybiškai pateikia mokomąją medžiagą, bet ir itin greitai reaguoja į iškilusius mokymosi sunkumus bei dalyvauja kiekvieno mokinio asmeninės pažangos stebėjime.

Klaipėdoje atsidarančio naujojo „Intellectus“ padalinio vadovė Viktorija Birbalienė taip pat atkreipė dėmesį į mokytojų profesionalumo svarbą: „Anglų kalbos mokiausi nuo 7 metų. Nors per tą laiką teko susipažinti su daug skirtingų mokytojų, geriausiai sekėsi, kai pedagogas sudomindavo taip, kad mes, mokiniai, visiškai įsitraukdavome į mokymosi procesą ir tapdavome aktyviais pamokos dalyviais. Būtent todėl man labai priimtina „Intellectus“ mokyklos metodika, ypač skatinimas bendrauti ir dėmesys kiekvienam mokiniui. Šie metodai leidžia pamokų dalyviams atsipalaiduoti ir lengviau adaptuotis prie grupės, mokytojo ir mokymo programos. O naudojamos šiuolaikinės mokymo technologijos, įdomi garsinė ir vaizdinė medžiaga padeda greičiau įsisavinti gramatikos taisykles ir aktyvinti naująjį žodyną.“

„Intellectus“ nuotr.

Mokykla įsikurs Klaipėdos centre

Prieš steigdami naująjį „Intellectus“ padalinį pajūrio mieste, mokyklos vadovybė dėmesingai rinkosi visiems miesto gyventojams lengvai pasiekiamą vietą. Naujasis anglų kalbos padalinys įsikurs moderniose patalpose pačioje miesto širdyje – Danės gatvėje.

Klaipėdos padalinio vadovė V. Birbalienė pabrėžė įsitikinusi, kad uostamiesčio gyventojams trūko modernių ir kokybiškų anglų kalbos kursų, todėl tikimasi didelio žmonių susidomėjimo: „Kasmet į pajūrį atvyksta daugybė turistų, tad būtų malonu visam pasauliui parodyti, kad mes, klaipėdiečiai, mokame ir norime bendrauti su visais. Neabejoju, kad Klaipėdoje yra daug žmonių, norinčių ne tik patobulinti, bet ir pradėti mokytis anglų kalbos. Tikiuosi, kad norintys, dvejojantys, svarstantys, ar reikia mokytis anglų kalbos, apsispręs rinktis Klaipėdos „Intellectus“ mokyklą, nes čia sau kursus ras visi – ir pradedantieji, ir pažengusieji kalbos vartotojai.“

Anglų kalbos mokėjimas praplečia bendraminčių ratą

Užsienio kalbos specialistė pridūrė, kad iš asmeninės patirties ne kartą įsitikino, kiek daug galimybių padovanoja turimos puikios anglų kalbos žinios. „Pusmetį studijavau Bulgarijoje, taip pat 5 metus gyvenau Didžiojoje Britanijoje. Kadangi mokėjau kalbą, jaučiausi užtikrinta bet kokioje situacijoje – tiek darbovietėje, tiek įvairiose įstaigose, tiek parduotuvėse. Tačiau atostogaujant su šeima užsienyje, deja, būdavau vienintelė, kalbanti angliškai. Todėl labai norėčiau, kad kuo daugiau žmonių patirtų bendravimo su užsieniečiais džiaugsmą ir turėtų galimybę pažinti ne tik savo, bet ir kitų šalių gyventojus, jų kultūrą, susirastų naujų draugų. Mokant anglų kalbą, atsiveria daugybė nuostabių patirčių,“ – gyvenimiška patirtimi dalinosi V. Birbalienė.

Mokykloje užsienio kalbos žinias tobulina ir didžiausių įmonių atstovai

Anglų kalbos „Intellectus“ mokykloje, itin palankiai vertinamoje Vilniaus ir Kauno gyventojų, be pavienių asmenų mokosi ir įvairių įmonių darbuotojų grupės. Kone kiekviename žingsnyje reikalingą užsienio kalbą tobulina tiek didžiausių prekybos centrų atstovai, tiek tarptautinių įmonių kolektyvai. Pastebėta, kad asmenys, lankę specialius kalbos kursus, įgijo daugiau pasitikėjimo ir motyvacijos komunikuoti anglų kalba, todėl pagerėjo įmonių veiklos rezultatai.

Pirmoji pamoka – už dyką

Registruotis į Danės g. 15 įsikūrusią anglų kalbos mokyklos „Intellectus“ pamokas kviečiama jau dabar. Pirmoji pamoka – visiškai nemokama!

Daugiau informacijos apie kalbos kursus, mokytojus ir mokinių atsiliepimus galima rasti čia: https://intellectus.lt/anglu-kalbos-kursai-klaipedoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juokas ima

Juokas ima portretas
tiesiog stebuklas, kurio Klaipėda dar nematė....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių