Klaipėdoje siautėjo štormas: virto medžiai, ugniagesiai vos spėjo suktis

Pajūryje nuo antradienio vakaro siaučia štormas – virsta medžiai, ugniagesiai gelbėtojai turi daug darbo šalindami juos nuo gatvių, uoste pristabdyta laivyba.

Uostamiestyje ir apylinkėse vėjas iki štorminio sustiprėjo antradienį vakare. Dėl stipraus vėjo ir pavojaus išplaukiant iš mūsų uosto anksčiau nei planavo išplaukė pirmasis šiais merais kruizinis laivas „Artania“.

Valstybinė uosto direkcija įspėjo uoste dirbančias įmones pasiruošti stipriam vėjui, patikrinti ar gerai prišvartuoti laivai ir sustiprinti kranus.

Trečiadienį iš ryto pajūryje fiksuojamas 25 m\s vėjo greitis, uosto teritorijoje gūsiuose jo greitis pasiekė 27 m\s. Uostas veiklos visiškai nesustabdė, bet laivyba pristabdyta, incidentų kol kas neužfiksuota. Išoriniame reide leidimo įplaukti laukia trys laivai, išplaukti negali septyni laivai.

Ugniagesiai gelbėtojai naktį, 1.17 val. skubėjo į Minijos gatvę, netoli Kalnupės gatvės ir Statybininkų prospekto ant gatvės nuvirto medis.

Toks pat incidentas įvyko Klaipėdos rajone, Birbinčių kaime, antradienį dar prieš vidurnaktį, 23.45 val. Trečiadienį, apie 1 val., Palangoje, Kretingos gatvę užtvėrė nugriuvęs medis. 3.30 val. Neringoje, 27-ajame kelio Klaipėda-Nida kilometre ant važiuojamosios dalies taip pat nugriuvo medis.

Trečiadienį ryte, 7.15 val. didžiulio gluosnio dalis nulūžo ir užgriuvo automobilį bei apgadino dar vieną mašiną uostamiesčio Vytauto gatvėje.

Apie 9 val. pranešta apie tai, kad žmonės negali išvažiuoti iš Kauno gatvės 48 namo kiemo, išvažiavimą užvertė medis. Ugniagesiai skubėjo ir jį supjaustyti.

Mūsų tarnybos dirba maksimaliomis pajėgomis, tačiau visa bėda yra didžiulis vėjas.

Sinoptikų prognozėmis štorminis, bet gal kiek silpnesnis vėjas siautės ir ketvirtadienį. Penktadienio diena prognozuojama ramesnė.

Bangos aukštis jūroje siekia 4-4,5 metro.

Gelbėtojai visą dieną vos spėjo suktis, lūžo šakos, jos krito ant mašinų, trukdė pravažiuoti Minijos, Tilžės, Klevų, Galinio Pylimo gatvėse, Taikos prospekte, o viename Kooperacijos gatvės kieme vienas didelis medis griuvo ant kito, ji išjudino ir antrasis medis griuvo ant namo balkonų.

„Žmonės šaukėsi pagalbos, atrodo, kad lūžta balkonai. Mes šį kartą niekuo negalime padėti, aptvėrėme įvykio vietą. Ten teikia kilti bokšteliu ir medį pjaustyti nuo viršaus. Jei pjautume jį apačioje, galima apgadinti namą. Darbo labai daug“, – kalbėjo Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos operacijų vadovas.

„Facebook“ grupės „Klaipėdos Reidai II“ nuotr.

Prieš pietus Kalnupės ir Sulupės gatvių sankryžoje merginos vairuojamas automobilis buvo apsemtas, vairuotoja kvietėsi pagalbą, nes negalėjo išlipti iš mašinos. Įvykį stebėję žmonės turbūt pamanė, kad mato surežisuotą situaciją. Ugniagesys atidarė mašinos dureles ir paėmęs merginą ant rankų nunešė į sausą vietą. Kol vairuotoja stovėjo ant šaligatvio, gelbėtojai jos mašiną nustūmė į neapsemtą vietą.

Panašiai atsitiko Statybininkų prospekte, kur ugniagesiai iš apsemtos gatvės išstūmė mašiną.

Bendrovės „Klaipėdos vanduo“ atstovė Gintarė Butkienė pranešė, kad per porą valandų gauta beveik pusšimtis pranešimų apie užlietus kelio ruožus ir kiemus. Daugiausia problemų kilo pietinėje miesto dalyje – nuo Baltijos pr. iki Smiltelės gatvės, Debreceno gatvėje, Taikos bei Statybininkų prospektuose. Dėl gausaus lietaus vandens surinkimo siurblinės dirba maksimaliomis apkrovomis.

„Mūsų tarnybos dirba maksimaliomis pajėgomis, tačiau visa bėda yra didžiulis vėjas. Dėl stipraus vėjo vandens lygis Kuršių mariose, Danės ir Smeltalės upėse pakilo. Todėl vandens lygis pakilo ir kolektoriuose, ištekėjimas per išleistuvus į vandens telkinius yra apsunkintas. Kita problema, kad lietaus grotelės vietomis užneštos lapais, todėl vanduo į kolektorius nesubėga“, – aiškino bendrovės „Klaipėdos vanduo“ generalinis direktorius Benitas Jonikas.

Sinoptikų prognozėmis štorminis, bet gal kiek silpnesnis vėjas siautės ir ketvirtadienį. Penktadienio diena prognozuojama ramesnė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipedos žmonės

Klaipedos žmonės  portretas
Pff sausa vps debreceno g Kur tas balas randat bbz ... atsibuskit babajai ...

>

>  portretas
Stai kas buna,kai 475 vnt."chebrantai valdo" "ant miesto" ! Cia dar tik ziedeliai ! Bet "procesas" eina.... P.S Skubiai,reik vietoj buvusiu gyvenamu namu, Montes g-ve,iskasti kuo gyyylesne duobe(3 aukstu poz.garazui),gal bus kur vandeniui subegti("siurblines(eurams) "dirba" pilnu tempu") tad ... !?

nieko naujo

nieko naujo  portretas
koks meras ,toks ir miestas
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių