Klaipėdiečiai Velykų stalui ieško ypatingų kiaušinių

Klaipėdiečiai Velykoms dairosi ne tik ekologiškų vištų kiaušinių, bet ir norėtų išbandyti ypatingų, ne taip dažnai ragaujamų.

Socialiniuose tinkluose miestiečiai įnirtingai ieško ančių, kalakutų arba žąsų kiaušinių, bet jų Klaipėdos apskrityje sunkoka rasti.

Naujajame turguje kalakutų kiaušinius žmonės išgraibstė labai greitai.

Vieni pirkėjai džiaugėsi, kad margučių jiems šiemet nereikės, virs kalakutų kiaušinius ir jų nespalvins, nes jie ir taip yra margi.

„Žąsų ir ančių kiaušinių turguje būna retai, labai nedideliais kiekiais parduoda. Tik kai kurie pardavėjai dovanų Velykoms atnešė savo ištikimiems klientams. O štai naminių kiaušinių kaina turguje – du eurai. Dešimt kalakutų kiaušinių galima įsigyti už penkis eurus. Jie labai gražūs ir kur kas didesni už vištų“, – kainas vardijo Naujojo turgaus direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Mickus.

Vingio pasaže įsikūrusiame turgelyje naminių kiaušinių dėžutė buvo parduodama po 2,5 euro.

Sužaliavusi beržo šakelė šventiniam stalui papuošti kainavo 50 centų.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Už margintą kiaušinį turguje prašoma 80 centų.

O štai ūkininkai, atsakydami į klaipėdiečių užklausas internete, pažymėjo, kad skirtinguose šalies kraštuose ančių ar žąsų kiaušinių kainos svyruoja.

Gargždų turguje už vieną žąsies kiaušinį prašoma dviejų eurų. Perpus pigiau jie parduodami Kauno rajone.

Ūkininkė iš Kauno rajono vieną žąsies kiaušinį parduoda už 90 centų. Moters internete įkelta kiaušinio nuotrauka – tikrai įspūdinga. Kiaušinis užima visą delną.

Prieš Velykas kiaušinių kainos kai kur kiek šoktelėjo, tačiau Klaipėdos apskrityje naminiais kiaušiniais prekiaujantys ūkininkai nuolatiniams klientams dešimt kiaušinių parduoda po 2,5 euro.

Pirkėjams kiaušinius į uostamiestį atgabenantys Klaipėdos rajono ūkininkai užsakymus Velykoms ėmė registruoti gerokai anksčiau.

Galintieji patys nuvykti į ūkininkų sodybas kiaušinių vietoje galėjo įsigyti labai nebrangiai – nuo 1,5 iki 2 eurų.

O štai stručių kiaušinių pajūryje gauti sudėtinga. Tiesa, internete galima užsisakyti stručio kiaušinį, kuris atsieitų 30 eurų. Ūkininkai iš Vilniaus rajono skelbia, kad kiaušinius siunčia į visus miestus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antram

Antram portretas
Cia tu esi slykstus iskrypelis, o murininkas siulo strucio kiausinius musu Astulei

To esi mūrininkas

To esi mūrininkas portretas
Užsimūryk purvo srautą, kol Asta e-policijai tamstos komentaro nenusiuntė. Būsi ne pirmas apibauduotas.

esu MŪRININKAS

esu MŪRININKAS portretas
su į p a t i n g a i s KIAUŠINIAIS--ieškančiai ASTAI turėtų patikti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių