Klaipėdiečiai nerimauja dėl miesto įvaizdžio: Taikos prospekte – apleistas namas?

Įpusėjus vasarai, daugelis jau laukia artėjančių miesto švenčių. Tačiau klaipėdiečiai nerimauja, kad netvarką mieste išvydę svečiai, atvykę iš visos Lietuvos bei užsienio šalių, po viešnagės į uostamiestį sugrįžti veikiausiai nebenorės.

Klaipėdietė Monika itin pasibaisėjusi vaizdu prie Taikos prospekte esančio 78 namo, kurį baigia praryti apaugusios žolės.

Ramybę esą ten drumsčia beveik kas vakarą vykstantys neaiškių kompanijų susibūrimai, kurių metu skraido šiukšlės, aidi keiksmažodžiai, išmatomis dergiama aplinka.

"Kadangi ruošiamės didelėms miesto šventėms, norėčiau paklausti, kodėl netvarkoma Taikos pr. 78 namo teritorija? Aplink yra gal šešios įmonės, visos palaiko savo aplinkoje švarą ir tvarką. Tačiau prie minėto namo baisu – šaligatvių plytelės sulūžusios, neįmanoma ten vaikščioti ar privažiuoti automobiliais, dviračiais, paspirtukais. Krūmai apžėlę, pilna prezervatyvų, butelių, įvairių popiergalių. Nesuprantu. Juk tai – pats miesto centras. Kažkoks absurdas", – skundėsi moteris.

Monika vylėsi, kad Klaipėdos savivaldybės darbuotojai į tai ranka nenumos, juk tokios vietos visam miestui yra tikra gėda.

Pasak uostamiesčio savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiosios specialistės Mildos Enciutės, dėl netvarkos sklype reikėtų kreiptis į Viešosios tvarkos skyrių.

"Minėtas žemės sklypas išnuomotas ir jo priežiūrą privalo užtikrinti žemės naudotojai – nuomotojai. Jų duomenis gali pateikti Registrų centras. Dėl netvarkos sklype reikėtų kreiptis į Viešosios tvarkos skyrių", – nurodė M.Enciutė.

Tačiau savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Linas Lapinskas tikino, kad su Taikos pr. 78 namu susijusias problemas vertėtų spręsti su pastato savininku – šiuo metu jų yra net keli.

"Šis sklypas priklauso keliems savininkams. Viešosios tvarkos skyrius šiais metais siuntė reikalavimus užsandarinti pastato ertmes bei šienauti sklypą. Pastato ertmės buvo užsandarintos, žolė taip pat buvo nupjauta. Apie tai, ar ten ruošiamasi ką nors daryti, informaciją galėtų suteikti pastato ir sklypo savininkai. Mus informavo už teritorijos tvarką atsakingas asmuo, kad iš pastato kiemo šiukšles žada pašalinti artimiausiu metu. Teritorijos sutvarkymas užsitęsė, nes paskutiniu metu keitėsi savininkai", – paaiškino L.Lapinskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galvoju

Galvoju portretas
Gal čia kopija iš praeities, kokio nors tarybinio straipsnio?

Argi

Argi portretas
klaipėdiečiai dar stebisi tokiais dalykais - apleistų pastatų mieste daugybė.Vienas jų - šalia mero kabineto, greitai bus30 metų kaip riogso ir nieko.Kiek tų ,atsiprašant, merų pasikeitė per 30 metų?Ar nors vienas pastebėjo tuos griuvėsius? Tai kodėl jis turi pamatyt apleistą namą už kelių kilometrų? Naivumas žmonių...

jo atsimenu

jo atsimenu portretas
čia kažkada buvo privatizuota o paskui kažkokia boba pirmam aukšte atidarė nedielę ,,arkline" kavine + iš pasibaigusio naudojimo termino produktu ir maisto atlieku suko banketu baliu bizni. Kol visi mieste jau žinojo kaip ji dirba ir tas grynai lietuvišlo verslo biznis sustojo..Dabar griūva ten viskas..O kažkada buvo nexylai įrengta elitinė vieta,,Žvejų koperatyvo" ir kt. ponų baliukams.Galėtų leist į vidų per visus aukštus ekskursijas - ir dabar dar daro įspūdį
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių