Klaipėdiečiai maltiečių sriubos paragauti nesiveržė

Sekmadienio vidurdienį Teatro aikštėje Maltos ordinas pakvietė į kalėdinę akciją, kurios metu klaipėdiečiai buvo vaišinami sriuba bei renkami pinigai vienišiems senoliams pamaitinti. Tiesa, veikiausiai dėl šalto pajūrio oro šįkart prie katilo būriavosi mažiau žmonių nei įprastai.

Advento metu akcija vyksta visoje Lietuvoje – ne tik verdama ir dalijama sriuba, bet organizuojami ir koncertai, kirti renginiai, kurių tikslas surinkti kaip galima daugiau pinigų. Už juos visus metus šiltas maistas pasiekia vienišus šalies senelius.

Ne išimtis ir Klaipėda. Teatro aikštėje prijuostę užsijuosė bei samčiu „Maltiečių Kalėdinės sriubos“ akcijoje darbavosi ir Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Šia iniciatyva siekiama ne tik dalyti sriubą vargšams, bet ir atkreipti visuomenės dėmesį į problemą. Sriubos lėkštė yra savotiškas simbolis, raginantis aukoti pinigus tiems, kam jų tikrai labai reikia.

Geri darbai prasidėjo dar šeštadienį prieš eglutės įžiebimą, kai ordino žmonės senamiestyje prie paminklo vieningai Lietuvai „Arka“ iš žvakučių sudėjo maltiečių gerumo žvaigždę. Šilumą skleidusios akcijos metu sudėliota 800 gerumo ir vilties žiburėlių.

Tūkstančiams senų žmonių Lietuvoje reikalinga pagalba ir finansinė parama, teigia jau dvyliktą kartą rengiamos paramos akcijos „Maltiečių sriuba“ organizatoriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

uz liberolu sriubyte nabageliams

uz liberolu sriubyte nabageliams portretas
gaila nabageliu klaipedieciu,kaip suvaryta i ozio raga Klaipeda,super valdo liberolai,daugiau balsuokite uz liberolus bus daugiau egluciu isnuomuotu ir nabageliams sriubytes

Vėtrai

Vėtrai portretas
nu tai eik į savivaldybę vėjų kelt-tiems visiems papuošalams šiemet išmesta ar ne 300 000eurų!O pasižiūrėjus kas yra "rodoma", tai ar už tiek matosi?Bet tokie kap jūs ponia geriau žavėsitės neaiškiais naujaisiais religiniais savanoriais(galimai sektantais), kurių finansinę veiklą labai būtų įdomu pamatyti, nei pati ką nors be rypavimų darysit.

Vėtra

Vėtra portretas
Lėkštė sriubos tai tik - simbolis . Ją "pirkdami " - aukojame skurstantiems mūsų bendruomenės nariams. Pagarba maltiečiams , kurie aukoja savo laiką savanoriaudami . Teisingai buvo pastebėta - 300000 šventei ! Miesto puošyba - metai iš metų tokia pati. Ant medžių užmestos kelių metrų girliandos. Atgimimo aikštėj kažkokie spalvoti karkasai pamesti. Pinigų mėtymas būtų galima taip pavadinti . Bet žinant , kad jie sukris į kažkieno tai kišenes , darosi pikta. Meras braido po balas, dalina sriubą , spaudžia ranką eglę dovanojusiems gyventojams ...Visur , kur tik pasirodys žiniasklaida , ten ir meras.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių