Klaipėdiečiai įsiutę: paspirtuku – tarsi į kapą

Klaipėdiečiai įsiutę – miesto gatvėmis zuja tokie veikėjai, kurie visiškai diskredituoja paspirtukininkų vardą. Vienas toks vairuotojas, nufilmuotas miesto centre, vos nesukėlė mirtinos nelaimės. Įvykio liudytoja tikina, kad tik per plauką po jos automobilio ratais nežuvo įžūliai elgęsis paspirtukininkas.

Vos liko gyvas

Situacija užfiksuota Herkaus Manto ir Naujojo Sodo gatvių sankryžoje.

Po 18 val. prie šviesoforu reguliuojamos sankryžos, iš Naujojo Sodo gatvės pusės, sustojo du automobiliai.

Mašinų vairuotojai laukė, kol užsidegs žalios spalvos šviesoforo signalas. Jam įsižiebus ir automobiliams pajudėjus iš vietos, prieš pat dviejų automobilių nosis pranėrė paspirtuką "Xiaomi" vairavęs vyras.

"Jis atvažiavo paskui mašinas, jas abi aplenkė iš dešinės ir prieš pat nosį nusuko į kairę, į Herkaus Manto gatvę, važiuojančioms mašinoms užkirto kelią. Sekundė ir po mano mašinos ratais būtų buvęs lavonas. Man – baudžiamoji byla, teismai tik todėl, kad kažkoks asilas elgiasi įžūliai. Kur tokio vairuotojo atsakomybė? Jos nėra, jis dėjo ne tik ant įstatymų, eismo taisyklių, bet ir ant savo gyvybės", – šiurpo vairuotoja.

Pavojinga: šis paspirtuko vairuotojas lapkričio 6 d. 18.10 val. galėjo būti jau miręs – vyras nėrė skersai dviejų iš vietos pajudėjusių mašinų nosis. Stop kadras.

Jei panašiai būtų pasielgęs mašinos vairuotojas, pagal valstybinius numerius būtų įmanoma išaiškinti kaltininką – ši sankryža stebima vaizdo kamerų.

Tačiau raudoną striukę dėvėjęs vyras nudūmė ir jau niekas jokio jo dokumento nepaprašys.

 

 

Nardo tarp mašinų

Dar vienas toks skrajūnas užfiksuotas nardantis tarp mašinų Šilutės plente.

Vėlgi paspirtuką "Xiaomi" vairavęs vyras nufilmuotas važiuojantis tarp antrosios ir trečiosios eismo juostų Šilutės plentu.

Vyras nedėvi nei šalmo, nei šviesą atspindinčios liemenės, vienu metu jis net pralenkia automobilius, nes šie pristabdo prieš šviesoforais reguliuojamą sankryžą.

"Reikia jam sveikatą tikrintis", – tokį komentarą po vaizdo įrašu paliko vienas vairuotojas.

Įvykio liudininkai teigė, kad šį veikėją mato ne pirmą kartą.

Manevrai: šio paspirtukininko viražai pašiurpino – vyras Šilutės plentu dūmė tarp antrosios ir trečiosios eismo juostų. Socialinio tinklo paskyros "Klaipėdos reidai II" nuotr.

Po to, kai buvo nufilmuotas Šilutės plente, vyras nurūko iki pat Baltijos prospekto žiedinės sankryžos, į ją įlėkė tarp antrosios ir trečiosios juostų.

"Numovė į žiedo antrąją juostą, iš jos, kiek mačiau, išsuko į Šilutės plentą, link miegamųjų rajonų. Bičas totaliai save laiko mažų mažiausiai motociklo vairuotoju", – pastebėjo kitas vairuotojas.

Dribo girtas

Dar vienas įvykis, sukėlęs miestiečių nuostabą, nutiko praėjusią savaitę. Klaipėdietis nufotografavo važiuojamojoje kelio dalyje gulintį paspirtukininką.

Iš pradžių manyta, kad vyrą kliudė automobilis. Nuotraukoje matyti policijos pareigūnai, fiksavę aplinkybes.

Paaiškėjo, kad pietinėje miesto dalyje ant asfalto tįsojo tiesiog girtas, todėl ir dribtelėjęs ant kelio vyras.

Klaipėdiečiai socialiniame tinkle įsuko diskusiją, kurioje absoliuti dauguma gyventojų keiksnojo paspirtukininkus.

Žmonės priekaištavo, kad jie nardo tarp mašinų dideliu greičiu.

Kiti reiškė pastabas, kad tamsiu paros metu paspirtukus vairuojantys gyventojai bent jau nesirengtų juodai, dėvėtų šviesą atspindinčias liemenes ar atšvaitus.

Tik mažoji diskusijos dalyvių dalis stojo už šios rūšies transportą.

Ponia su paltu

Uostamiestyje dirbanti mokytoja Ingrida spalio 5-osios nepamirš niekada.

Moteris tądien 16.30 val. ties prekybos centru "Akropolis" buvo taranuota paspirtuką vairavusios moters.

Klaipėdietė pati tuo metu važiavo dviračiu.

"Visą gyvenimą juo važinėju. Bet po šio įvykio negaliu net pažiūrėti į jo pusę. Nežinau, ar kada nors pradings baimė dviračiui", – atviravo moteris.

Ingrida pasakojo, kad bevažiuodama nedideliu greičiu pajuto smūgį iš galo.

"Pajutau, kad mane stumia. Ir tokiu nemenku greičiu. Staiga persiverčiau per dviračio priekį ir trenkiausi veidu į asfaltą. Turiu nuotraukas, kaip aš atrodžiau pusantro mėnesio. Tai yra baisu, mane tiesiog "nukirto", – pasakojo nukentėjusioji.

Moteris spėja, kad paspirtuką vairavusi moteris ją lenkė.

"Ji, matyt, užsikabino už dviračio, todėl ir jutau stūmimą. Kai nuvirtau, ne iš karto atsipeikėjau. Trenkiausi veidu, pajutau, kaip tinsta visas skruostas. Po kelių sekundžių išgirdau paspirtukininkės balsą. Esą tai man reikia žiūrėt atgal, kai važiuoju. Spėjau tik tiek pamatyti, kad ji dėvėjo paltą. Ponia mikliai pasišalino", – pasakojo klaipėdietė.

Nukentėjusiajai padėjo praeiviai, iš šalia buvusios degalinės darbuotojai atnešė ledo nubrozdintam veidui.

"Vienas vaikinas siūlėsi pavyti ponią su paltu, jis tikino, kad matė, kur ji nuvažiavo. Aš tik prašiau iškviesti greitąją", – pasakojo moteris.

Sužalotu veidu moteris vaikščiojo ilgą laiką. Mokytojai teko imti nedarbingumo lapelį.

"Tik visai neseniai nusiėmiau tamsintus akinius. Atrodžiau kaip sumušta. Laimei, niekas nelūžo. Aš tai turėjau iškentėti, o ponia su paltu be jokio širdies graužimo važinėja toliau", – kalbėjo klaipėdietė.

Kartais nesuprantama, kuo jie save laiko?

Kuria tvarkas

Uostamiesčio policijos komisariato Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika pasakojo, kad naujos tvarkos, paliesiančios paspirtukų vairuotojus, dar tik kuriamos.

"Girdime, kad Seime sudaryta darbo grupė. Vienokios ar kitokios tvarkos vis tiek turės atsirasti. O dabar registracijos nėra, numerių nėra, sukėlęs eismo įvykį vairuotojas nudumia, ir viskas", – tikino M.Džermeika.

Mindaugas Džermeika. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Jam taip pat teko matyti vaizdo įrašą, kuris socialiniame tinkle sukėlė pasipiktinimo bangą.

"Mačiau, kaip paspirtukininkas laigo tarp mašinų, važiavo tarp antrosios ir trečiosios juostos be šalmo, be liemenės. Paspirtukas yra toks pat dviratis. Jo vairuotojui galioja tos pačios taisyklės. Šis eismo dalyvis privalo važiuoti kuo dešiniau kelkraščio ir tikrai ne tarp antrosios ir trečiosios eismo juostų", – akcentavo M.Džermeika.

Yra užfiksuota, kai paspirtukų vairuotojai važiavo prieš eismą.

"Kartais nesuprantama, kuo jie save laiko? Mieste tiek nutiestų takų, o važiuoja bet kaip. Aš taip pat esu eismo dalyvis, į darbą važinėju dviračiu. Kartais nervai ir pačiam nelaiko. Esu buvęs apibartas, kad painiojuosi paspirtukininkui", – šiurpo M.Džermeika.

Policija paspirtukų vairuotojams primena, kad ir jie gali sulaukti baudų, tad nederėtų savęs laikyti nebaudžiamiems.

"Aš laukiu, kada valstybė nustatys, kas yra paspirtukas, o kas yra motoroleris, nuo kokio galingumo vertėtų paspirtuką registruoti ir gauti valstybinius numerius. Šiuo metu mes negalime tikrinti šių įrenginių techninių specifikacijų. Kyla klausimas, ar paspirtukininkai tikrai gali važinėti eismo juostomis?" – pastebėjo M.Džermeika.

Jei šiuo metu paspirtukininkai prilyginami dviratininkams, realiai jie turėtų rodyti ženklus ranka, jei keičia važiavimo kryptį.

"Bet kas matė paspirtukininką ištiesta ranka, kai jis suka?" – šypsojosi M.Džermeika.

Kol kas uostamiestyje yra tik viena gatvė, kuri skirta dviračių transporto priemonių vairuotojams. Tai – Smiltynės gatvė.

"Nuo šių metų birželio atsirado naujas ženklas "Dviračių gatvė". Automobiliai negali šioje gatvėje lenkti dviračių transporto priemonių", – paaiškino M.Džermeika.

Herkaus Manto gatvėje viena eismo juosta skirta autobusams, dviračiams ir paspirtukininkams.

"Nemanau, kad tai saugu, bet savivaldybė yra šio kelio savininkė ir ji sprendžia. Nemanau, kad gerai yra stumdytis visiems vienoje juostoje", – pastebėjo M.Džermeika.

Kai kurios Skandinavijos šalys jau eliminavo paspirtukus iš dviračių takų.

"Nes važiuoja kaip magistrale. Tai yra nesaugu. Mes iš tiesų turime problemų su paspirtukų mėgėjais. Kol nesikeis savimonė, nieko nebus", – reziumavo M.Džermeika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Argi reikia gailėti kai tokį gaidelį sutraiškys ?

Atreipkit demesį prašau

Atreipkit demesį prašau portretas
Moteris su paltu ...04.03 apsvaigusi nuo narkotikų moteris Įvykiai Kauno gatvėje vystėsi pirmadienį, 21.10 valandą. Šia gatve tarnybiniu automobili važiavę policininkai pamatė paspirtuku važiuojančią moterį. Ji neleistinai vežėsi ir vaiką. Moteris nesuvaldė elektrinio paspirtuko ir nugriuvo. Policininkai sustojo prie jos. Kaip teigia Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Andromeda Grauslienė, pareigūnams moters elgesys sukėlė abejonių, kilo įtarimas, kad ji gali būti apsvaigusi.Pasirodo, tai tapo pagrindu apžiūrėti moters daiktus. Kriminalinių įvykių suvestinėje rašoma, kad rankinės dugne policininkai aptiko rusvų rutuliukų, kurie gali būti narkotikai.Sutapimai Kauno g. Prie Akropolio.

Anonimas

Anonimas portretas
Jau daugelis šalių atsisako ar atskiras trasas padaro el.paspirtukam..o čia visus í vieną katilą ir nutrenkia tai kaip Indijoj..tokia karma ir nulekia....juokinga
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių