Keleivių lengvata: 70 metų sulaukusiems asmenims – 365 dienų bilietas

Klaipėdos miesto taryba prieš Kalėdas nutarė keleivių lengvatas papildyti dar vienu itin lengvatiniu bilietu: 70 metų sulaukę asmenys turės teisę 365 dienas važinėti I tarifinėje zonoje (mieste) nusipirkę 10 eurų kainuojantį bilietą. Bilietą bus galima įsigyti internetu, VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ klientų aptarnavimo centre, kitose įprastose platinimo vietose jau šią savaitę, jis įsigalios ne anksčiau nei 2022 metų sausio 1 dieną.

Naujojo bilieto galiojimo tvarka yra kiek kitokia nei iki šiol buvusiųjų. Jis galios ne kalendorinius metus, o 365 dienas nuo pirmojo jo pažymėjimo komposteryje. Tarkime, jeigu nusipirkus tokį bilietą jis pirmąjį kartą bus pažymėtas 2022 metų sausio 5 dieną, – jis galios iki 2023 metų sausio 4 dienos.

Bilietą bus privaloma žymėti kiekvienos kelionės metu. Su savimi keleivis privalės turėti dokumentą, įrodantį jo amžių.

Jeigu iš seniau keleivis jau savo bilieto (kortelės) sąskaitoje turi įnešęs pinigų kartiniams bilietams, jis juos galės panaudoti važiuodamas maršrutiniu taksi arba važiuodamas kitose, priemiesčio, tarifinėse zonose: beveik visos sodų bendrijos yra jau antrojoje tarifinėje zonoje, ten šis 365 dienų bilietas netinka. Tačiau jei keleivis pageidaus, šie pinigai gali būti grąžinti į prašyme nurodytą sąskaitą atsiuntus prašymą adresu bilietas@klaipedatransport.lt.

E. bilieto kortelėje turint dar galiojantį terminuotąjį bilietą, rekomenduojama 365 dienų lengvatinį bilietą įsigyti jau baigiantis terminuotojo bilieto galiojimo laikui. Atskiros kortelės jam pirkti nereikia, jis bus susietas su ta pačia.

Jeigu 70+ keleivis gruodžio antrojoje pusėje įsigijo terminuotąjį 2022 metų sausio mėnesio (ar ilgesnio termino) bilietą, jis šią savaitę dar gali susigrąžinti pinigus ir pasirinkti naująjį ypač lengvatinį bilietą. Šiuo atveju privaloma, kad įprastinis jo bilietas dar nebūtų įsigaliojęs ir kad jį būtų galima anuliuoti iki sausio 1 dienos. Jeigu bilietą pirkote internetu, rašykite prašymą adresu: bilietas@klaipedatransport.lt. Pirkusieji bilietus kitose platinimo vietose turi pristatyti pirkimo kvitą ir prašymą į klientų aptarnavimo centrą: čia apdorojus informaciją jie galės susigrąžinti pinigus toje platinimo vietoje, kurioje bilietą pirko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

65

65 portretas
kodėl pensininkai nevienodai vertinami? kodėl lengvatos tik 70+? ar jaunesni pensininkai gauna didesnes pensijas? Jei dar pakruti, krapštyk pinigėlius transporto bilietui. Užtenka priedams, atlyginimų pakėlimams, o pensininkams vis pritrūksta. Gėda!

Aldona

Aldona portretas
Viskas aišku, į sodą žinoma nenuvažiuosi, bet į Lėbartų kapinės su 11a galétų vežti, nes iki 11 autobuso stotelės toloka

pensininkė

pensininkė portretas
ne visai aišku kokiose autobusuose galios o kokiuose ne reikėtų išsamesnio paaiškinimo
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių