Jūrų krovinių kompanija „Bega“ rengia atvirų durų dieną visuomenei

  • Teksto dydis:

Klaipėdos jūrų krovinių kompanijoje „Bega“ šį šeštadienį, liepos 24 d., vyks tradicinė atvirų durų dieną uostamiesčio visuomenei. Jos metu bus pristatyta įmonės veikla, surengta ekskursija po kompanijos teritoriją. Ekskursijos pradžia – 10 val., susidomėjusieji kviečiami iš anksto registruotis.

Šį savaitgalį Klaipėdoje vyks didžiausias jūrinis renginys – Jūros šventė. Keletą pastarųjų metų viena iš šios šventės programos dalių buvo ekskursijos į uosto kompanijas. Tęsdama šią tradiciją, kompanija „Bega“ ir vėl kviečia klaipėdiečius ir miesto svečius tiesiogiai susipažinti su uosto veikla, sukurta infrastruktūra ir terminalais, krovos procesais, technika bei technologijomis.

Atvirų durų dienos – viena iš nedaugelio progų savo akimis pamatyti uoste vykstančius procesus, nes, įgyvendinant Tarptautinio laivų ir uosto įrenginių (terminalų) apsaugos kodekso bei Uosto naudojimo taisyklių reikalavimus, patekimas į uosto teritoriją yra ribojamas.

Nuo 1992 metų veikianti pirmoji privati Klaipėdos uosto krovos kompanija „Bega“ yra viena iš didžiųjų Klaipėdos uosto įmonių, kurios specializacija – birių ir skystų produktų krova bei įvairios logistikos paslaugos Lietuvos bei kitų šalių pramonės įmonėms, žemės ūkio bendrovėms ir kt.

Šiuo metu kompanija daugiausiai perkrauna žemės ūkio produkcijos, per „Begos“ terminalus eksportuojami mūsų šalies ūkiuose išauginti grūdai, Lietuvoje gaminamos trąšos, cementas, importuojamos mineralinės medžiagos, žaliavos tokioms įmonėms kaip Kėdainiuose veikianti AB „Lifosa“, Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje įsikūrusi tarptautinė PET granulių gamintoja „Orion Global Pet“ ir kt.

Per beveik 30 veiklos metų kompanija „Bega“ į krovos techniką ir technologijas, sandėlių, geležinkelio bei kito transporto ūkį, aplinkosaugines priemones investavo apie 300 mln. eurų.

Ekskursijos metu bus galima susipažinti ne tik su krovos procesais, bet ir su kompanijos „Bega“ specialistų kuriamais bei konversijos būdu gaminamais elektriniais geležinkelio lokomotyvais, kurių dėka „Bega“ per pastaruosius penkerius metus ženkliai sumažino iškastinio kuro naudojimą krovos procesuose ir į aplinką išleidžia apie 20 proc. mažiau CO2 emisijų.

Kompanija „Bega“ lankytojų laukia liepos 24 d., šeštadienį, 10 val., prie administracinio pastato (Nemuno g. 2B, Klaipėda, istorinis raudonų plytų pastatas). Išankstinė registracija – tel. (8 46) 395500, el. p. bega@bega.lt. Į uosto teritoriją bus vykstama autobusu, todėl būtina turėti apsaugines kaukes.

ATVIROS DURYS. Kompanija „Bega“ rengia atvirų durų dienas, kad visuomenė daugiau žinotų apie vienos iš svarbiausių Lietuvos industrijų – uosto – specifiką.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Egis

Egis portretas
Begos muziejus:):):)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių