Jūros šventės šurmulyje pareigūnai ragina neprarasti budrumo: švęskite atsakingai ir saugiai!

  • Teksto dydis:

Pasak Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Viešosios tarnybos viršininko Dariaus Petraičio, saugumui ir viešosios tvarkos užtikrinimui per Jūros šventę policija skiria ypatingą dėmesį.

Jūros šventės renginių teritorijoje, patruliuoja sustiprintos pareigūnų pajėgos – apie 200 pareigūnų daugiau nei įprastai,  pasitelkiama ir policijos rėmėjų bei Lietuvos šaulių sąjungos narių. Šiemet pirmą kartą didžiausios uostamiestyje šventės metu jodami žirgais patruliuoja ir raitosios policijos pareigūnai.

Klaipėdos apskrities Kelių policijos pareigūnams talkina Lietuvos kelių policijos ekipažai. Didžiausias dėmesys skiriamas eismo ribojimo kontrolei Jūros šventės renginių zonoje, eismo saugumui užtikrinti ir neblaivių vairuotojų kontrolei. Tikrinti vairuotojų, taip pat važiuojančiųjų dviračiais ir paspirtukais, blaivumą pareigūnai ketina nuolat, visą savaitgalį, įvairiose vietose ir įvairiu laiku.

Policijos pareigūnai primena, kad žmonės masinių susibūrimų vietose neturėtų prarasti budrumo, o taip pat rūpintis savo saugumu. Bene dažniausiai šventinę nuotaiką žmonėms sugadina kišenvagiai, todėl patariama masinių renginių metu nelaikyti ir nesinešioti piniginių, mobiliojo ryšio telefonų ar kitų vertingų daiktų atviruose krepšiuose, užpakalinėse kelnių kišenėse ar kitose, lengvai prieinamose vietose.

„Nelaikykite piniginėje užrašytų elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenų, grynųjų pinigų patariama turėti tiek, kiek planuojate išleisti, jei ką nors perkate, nelaikykite plačiai atvertos piniginės – nedemonstruokite, kiek joje yra pinigų. Vertingų daiktų net ir trumpam nepalikite be priežiūros, nepalikite jų ir automobiliuose. Vykti į šventės renginius rekomenduojama viešuoju transportu, o jei vykstate automobiliu – nepažeidinėti kelio ženklų ir kitų Kelių eismo taisyklių reikalavimų“, – rašoma policijos pranešime.

Jei nemalonių incidentų vis dėlto nepavyktų išvengti, pranešti apie juos galima neišeinant iš šventės teritorijos – Atgimimo aikštėje, prie Muzikinio teatro esančioje autobusų stotelėje, budi mobilus nusikalstamų veikų registravimo policijos ekipažas – šeštadienį pareigūnai čia budės iki 23 val., o sekmadienį, liepos 25 d., iki 14 val. Galimybe vairuoti suabejoję šventės svečiai, čia gali pasitikrinti blaivumą.

Atgimimo aikštėje, šeštadienį ir sekmadienį, liepos 24–25 d., stovi ir Klaipėdos apskrities VPK prevencinė palapinė. Čia Klaipėdos bendruomenės pareigūnai pristatys policininko profesiją, suteiks informacijos kaip pasirūpinti savo turto saugumu, konsultuos saugios kaimynystės grupių veiklos ir kitais klausimais.

„Švęskime atsakingai ir saugiai“, – ragina pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių