Jungtis tarp Klaipėdos rajono ir Klaipėdos miesto: visuomenės poreikiams paims žemę

Dėl numatytos nutiesti kelio jungties tarp Vėjo gatvės, esančios Tauralaukyje, Klaipėdos mieste, ir Jungtinės gatvės tęsinio, esančio Klaipėdos rajono savivaldybės teritorijoje, visuomenės reikmėms bus paimti privačių sklypų rėžiai. Tai miestui kainuos 33 tūkst. eurų.

Jungtis su rajonu

Klaipėdos savivaldybės Žemėtvarkos skyriaus vedėja Raimonda Gružienė tvirtino, kad toje Tauralaukio vietoje, kur artimiausiu metu turės būti nutiestas kelias, kažkada buvo žemės ūkio paskirties sklypai, kurie išdalyti žmonėms, vykdant žemės reformą.

Ilgainiui sklypų savininkai parengė detaliuosius planus ir pakeitė žemės paskirtį. Viename tokių privačių sklypų buvo numatyta erdvė infrastruktūros koridoriui.

Tai bus jungtis tarp Klaipėdos rajono ir Klaipėdos miesto.

"Tiesa, 2015 m. buvo numatyta kita vieta kelio jungčiai, bet ten pagal išduotus leidimus jau yra pastatyti namai. Todėl dabar ieškota kitos vietos keliui. Vienur jis netiko dėl reljefo, kitur – dėl susiformavusių sankryžų, tai pasirinkome naują vietą Vėjo gatvėje. Tai bus jungtis tarp Klaipėdos rajono ir Klaipėdos miesto", – patvirtino R.Gružienė.

Sklypo savininkas, rengdamas sklypo pertvarkymo projektą, esą jau žinojo, kad per jo sklypą ateityje bus nutiestas kelias.

Raimonda Gružienė / Vytauto Liaudanskio nuotr.

"Sklypo savininkas žinojo, kad ta žemės dalis, apie 12 arų, bus paimta visuomenės poreikiams, jis šito netgi ir laukė, nes kol tai bus padaryta, jis to sklypo vystyti negalėjo", – teigė R.Gružienė.

Savininkams bus atlyginta

Kelio jungčiai tiesti bus išpirkta ir dar vieno nedidelio privataus žemės sklypo dalis.

Už tai abiejų sklypų savininkams bus sumokėta kompensacija už žemę pagal vidutinės rinkos kainos verčių žemėlapį – apie 23 tūkst. eurų.

Žemės paėmimo visuomenės poreikiams sąnaudų ir naudos analizės parengimas miestui kainuos 2,4 tūkst. eurų, projekto parengimas – 7,5 tūkst. eurų, nekilnojamojo turto registro išlaidos – apie 200 eurų.

Iš viso žemės paėmimas visuomenės poreikiams Tauralaukyje kainuos apie 33 tūkst. eurų.

Nutiesus naują gatvę, jungiančią Vėjo ir Jungtinės gatvių tęsinį, turėtų pagerėti susisiekimas tarp miesto ir rajono gyvenamųjų rajonų.

Ne nauja praktika

Nuo 2000 m. tai jau ne pirmas toks žemės paėmimas visuomenės reikmėms Klaipėdoje.

Pirmasis didelis žemės paėmimas buvo Lypkiuose, kur valstybės reikmėms paimtas 21 sklypas su pastatais, taip pat – Šilutės pl. 91, kuris trukdė Statybininkų prospekto tęsiniui.

Paimtas ir pastatas Bangų g.11 dėl būsimos Bastionų gatvės, taip pat – Jono kalnelio prieigose buvę garažai Kūlių Vartų g. 5A bei dar vienas sklypas Tauralaukyje, esantis Pajūrio gatvėje.

"Dėl jungties tarp Tilžės ir Klemiškės gatvių taip pat buvo paimta 11 nedidelių sklypų visuomenės reikmėms. Kaip tik dabar baigiame derinti projektą. Savininkams atlyginama pagal rinkos kainą", – patvirtino R.Gružienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kl

Kl portretas
Nutieskite kelią į Kairių poligona. Žvirkelis tikrai nedera su rekreacine zona.

J

J portretas
Savo gyventojų poreikiais turėtų pasirūpinti Klaipėdos rajono valdžia.!

Vata

Vata portretas
Kainos už analizę ir projektą, sakyčiau riebiai per didelės.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių