Ilgąjį savaitgalį pajūryje – nuotykiai ir nelaimės

Ilgasis savaitgalis buvo tobulas į pajūrį atvykusiems poilsiautojams – jūra stebino ramybe, nefiksuota jokios traukos gilyn, saulėtos dienos džiugino ir lepino. Tačiau ir tokios sąlygos ne vienam nesuteikė ramybės ir atsipalaidavimo.

Žmonės nesisaugojo kaitros

Paplūdimių gelbėtojai džiaugėsi, kad neteko pulti į jūrą ir traukti iš gelmių sūraus vandens prigėrusius žmones. Oro temperatūra kaito iki 27–30, vanduo įšilo iki 22 laipsnių.

Tiek Palangos, tiek Klaipėdos gelbėtojai tikino, kad paskutinį šią vasarą ilgąjį savaitgalį dirbti sunku buvo ne dėl Baltijos klastos, o dėl kai kurių poilsiautojų paikumo.

Visomis savaitgalio dienomis greitosios medicinos pagalbos automobiliai į paplūdimius skubėjo, kaip bitės į avilį. Daugybei žmonių reikėjo padėti todėl, kad jie persikaitino saulėje. Keista, kad net aukštą kraujospūdį turintys žmonės nesisaugojo kaitros.

Lūžo ir kaulai

Sekmadienį Smiltynės gelbėtojai skubėjo į laukiniu vadinamą pliažą.

Maždaug už dviejų kilometrų nuo oficialaus paplūdimio ribos moteriai pasidarė taip bloga, kad ji pati negalėjo pasiekti tako, o greitosios medicinos pagalbos stoties ekipažas negalėjo prie jos privažiuoti.

Nelaimėlę iki medikų automobilio gelbėtojai nuvežė savo keturračiu, moteris skubiai išgabenta į ligoninę.

Tokių asmenų, kurie patyrė saulės arba šilumos smūgį buvo ir Melnragėje bei Giruliuose, o Palangoje bei Šventojoje tokių atvejų buvo dešimtys.

Kad ir kaip keista, sausakimšuose poilsiautojų paplūdimiuose žmonės patyrė ir rimtesnių traumų. Smiltynėje žmogui lūžo kojos kaulas, kitam poilsiautojui lūžo raktikaulis.

Palangoje žmogus pajūryje išniro petį, o kitas patyrė rimtą kojos kaulo lūžį.

Jonas Pirožnikas. Vytauto Petriko nuotr.

Ieškojo ir vaikų, ir tėvų

Pliažuose buvo tokia gausybė žmonių, kokios šią vasarą nebuvo nė vieną kitą dieną.

Viena laimė, kad jūra buvo rami, kitaip ne tik policija nebūtų susitvarkiusi su girtais poilsiautojais, bet ir kariuomenės nebūtų užtekę.

Tokiomis dienomis labai dažnai pasiklysta vaikai, tėvai nespėdavo pastebėti, kai jų mažyliai dingdavo iš akių. Ne pirmą kartą šią vasarą gelbėtojams teko ieškoti ne tik vaikų, bet ir jų tėvų.

Palangos gelbėtojų vadas Jonas Pirožnikas suskaičiavo, kad vien per sekmadienį Palangos paplūdimiuose teko ieškoti aštuonių, o Šventosios – šešių vaikų.

Laimė, nė vienam mažyliui nieko blogo neatsitiko, visi jie galiausiai buvo rasti ir perduoti tėvams.

Į pliažą – lyg į balių

Kur kas sunkiau buvo dorotis su girtaujančiaisiais pajūryje.

Palangoje per vieną rugpjūčio 14-osios dieną 10 kartų teko kviesti policiją. Pareigūnai jėga išvedė iš paplūdimių visiškai girtus poilsiautojus.

"Viena laimė, kad jūra buvo rami, kitaip ne tik policija nebūtų susitvarkiusi su girtais poilsiautojais, bet ir kariuomenės nebūtų užtekę", – pykčio neslėpė J.Pirožnikas.

Sekmadienį Palanga po pietų ėmė tuštėti. Nors iki popietės paplūdimiuose dar buvo daug besimėgaujančių saulės ir jūros malonumais, pavakare milžiniškos automobilių eilės jau traukė iš pajūrio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pošventinis nuosmukis

Pošventinis nuosmukis portretas
Antradienį pusiau prasiblaivė ir apsičiupinėjo: botoksui pinigų nėra, veido vietoje beformis kibiras, užsienis nebepriiima ir pašalpų nebeduoda, metų jau 50 ar daugiau, Lietuvoje jokio būsto nebeturi. Ukrainiete apsimesti neišeis ir už dyką medicinos paslaugų ir namo bei alaus, cigarečių negaus. Vyrų tarpe nebepaklausi, visi bijo užsikrėsti beždžionių raupais ir žino, kad ši nusenus prostitutė klynus valė pirmiausia seniems žyd.ūnams užsieny. Ir ką? Lieka susitarti su kurorto policija ir duoti jiems gabalą po kiekvieno analinio su naujai įvažiavusiais ukrainiečių žydais ar norvegų homoseksualistų.

fsdfs

fsdfs portretas
ne pirmadienį pradėjo tuštėti? Kam sekmadienį važiuot namo, kai pirmadienis laisvas?

Virga

 Virga portretas
Ir aš buvau viskas ten gerai svarbu pačiam būti savo vietoje ir neprarasti sveiko proto
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių