Gyvūnų prieglaudoje Klaipėdos rajone vėjas suniokojo voljerus: prašo pagalbos

  • Teksto dydis:

Klaipėdos rajone, Glaudėnų kaime, įsikūrusioje gyvūnų prieglaudoje „Būk mano draugas“ stiprus vėjas pridarė bėdos. Dalis keturkojų išsilakstė, o voljerai stovi suniokoti.

Žinia ir vaizdo įrašu apie įvykį socialiniame tinkle pasidalijo internautė Deimantė. „SOS. VšĮ „Būk mano draugas“ pateko į bėdą. Šiąnakt vėjas išvartė voljerus, šunys pasileido. Gal atsirastų pagalbininkų iš Klaipėdos, kurie galėtų privažiuoti ir padėti?“ – pagalbos šauksmu dalijosi moteris.

Portalo klaipeda.diena.lt žurnalistams penktadienio rytą teigė, kad prieglaudoje reikia papildomų pagalbos rankų.„Labai reikalinga vyrų pagalba atstatant voljerus, kurių nemažai išvartyta“, – situaciją komentavo pašnekovė.

Moters teigimu, vėjui išvarčius voljerus, pabėgo ir dalis šunų, todėl žmonių pagalbos prašoma ir gaudant keturkojus.

Galintys padėti laukiami gyvūnų prieglaudoje „Būk mano draugas“, įsikūrusioje Klaipėdos rajone, Sendvario seniūnijoje, Glaudenų kaime, Kaukėnų gatvėje 9.

VšĮ „Būk mano draugas“ atstovai feisbuke taip pat pasidalijo pagalbos prašymu.

„Šį rytą praūžusi audra labai skaudžiai smogė mūsų gyvūnų globos namams. Kai kurie voljerai buvo nublokšti net 50 metrų. Viskas įvyko apie 9 val. ryto, sukilo trumpa, bet labai stipri vėtra. Visa laimė, kad nebuvo sužeisti į darbą atėję žmonės. Puolėme ieškoti gyvūnų, kurie išsigandę blaškėsi po prieglaudą, visą rytą juos gaudėme, laimei sužeistų kol kas taip pat neradome. Tačiau deja, didelė dalis gyvūnų neteko pastogių, kurias kūrėme daug metų. Išlaužti vartai, dalis tvoros. Labai prašome Jūsų pasidalinti ir prisidėti prie mūsų globotinių gyvenamųjų vietų atkūrimo“, – socialiniame tinkle rašė įstaigos atstovai ir pateikė kontaktinius duomenis bei kur rasti svarbiausią informaciją, norint pagelbėti.

Kontaktiniai duomenys:

tel. 8 614 36617; bukmanodraugas@inbox.lt; Klaipėdos raj., Sendvario sen., Glaudėnų km. Kaukėnų g. 9.; VšĮ „Būk mano draugas“; įmonės kodas: 302639996; sąskaitos nr.: LT977300010127500736; „PayPal“ adresas: bukmanodraugas@inbox.lt.

Paaukoti taip pat galite siųsdami žinutę trumpuoju numerių 1398: viltis10 – 2,90 euro, viltis20 – 4eurai.

Remiantis 9 val. Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, vėjo gūsiai vakariniuose rajonuose buvo pasiekę net 22–27 m/s (79–97 km/val.). Likusioje Lietuvoje maksimalūs vėjo gūsiai buvo truputį silpnesni, iki 15–22 m/s (54–79 km/val.), – skelbia Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

Feisbuko grupė „Orai ir klimatas Lietuvoje“ praneša, kad 9.25 val. netoli Šilutės kelių oro sąlygų stotelė išmatavo vėjo gūsius net iki 36 m/s. „Smarkūs vėjai lyg buldozeris eina per visą šalį. Radare matoma linija neša intensyvius vėjo sustiprėjimus. Iki 11 val. ši linija pasieks Vilnių ir pietinius rajonus. Galimi gūsiai iki 28 m/s. Būkite atidūs!“ – perspėja „Orai ir klimatas Lietuvoje“.

9.24 val. Lietuvos laiku Ventės automatinėje meteorologijos stotyje (Šilutės r.) užfiksuotas vėjo greitis pasiekė katastrofinio vėjo greičio kriterijų – išmatuota 35,5 m/s (~128 km/val.).

„Toks vėjo greitis atitiktų 1-os kategorijos uraganą, tačiau šiuo atveju tai yra ne uraganas, o tiesiog stiprus vėjo gūsis. Kad Ventės AMS išmatuotas skaičius yra teisingas, rodė ir netoliese esanti Šilutės kelininkų meteorologinė stotelė, kuri 9.25 val. fiksavo net 36,1 m/s greitį (~130 km/val.)“, – praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lina

Lina portretas
Ten patys pelnosi iš tų aukų, niekada neaukosiu.

Lina

Lina portretas
Uždaryt senai tą prieglaudą reikia.

Kurtas

Kurtas portretas
Ten tokia betvarkė ir toks atsainus požiūris į gyvūnus, kad baisu. Jau čia ne pirmas kartas, kaip tik stipresnis vėjas, taip ir "skraido" tie voljierai kartu su šuneliais, niekaip jų nepritvirtina. Čia turbūt tokia taktika ,eilinį kartą atsirado proga pasipinigauti ir pinigėlių susirinkti
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių