Gyventojai piktinasi: kur dingo perėja Mokyklos gatvėje?

Mokyklos gatvės rajono gyventojai kelia klausimą: kaip jiems kirsti judrią gatvę, nes po Sendvario žiedo rekonstrukcijos nebeliko perėjos, vedusios į Malūno parką.

"Vykdant Sendvario žiedo rekonstrukciją, pašalinta perėja ties "Volkswagen" centru. Malūno parko projekte buvo numatyta perėja ties Jotvingių gatve, nes ji sinchroniškai veda iki būsimo tiltelio per Malūno tvenkinį. Stebint atliekamus darbus, neatrodo, kad perėja bus. Virš dviejų tūkstančių Mokyklos gatvės rajono gyventojų, įsikūrusių prie Malūno parko, yra atskirti nuo jo", – savivaldybei pretenziją teikė vietos gyventojai.

Žmonės prašo numatyti reguliuojamą pėsčiųjų perėją ties Jotvingių gatve arba inicijuoti saugesnį gatvės variantą gatvei kirsti – įrengti pėsčiųjų tiltą.

Rekonstruojant žiedinę Sendvario sankryžą į reguliuojamą šviesoforais, projektuotojai keitė daugybę įprastų eismo judėjimo schemų.

Dėl to, kad Mokyklos gatvėje atsirado papildomų juostų, panaikintas apsisukimas ties "Volkswagen" centru.

Aiškinama, kad tokio sprendimo reikėjo dėl saugumo reikalavimų. Gatvei išplatėjus ir atsiradus papildomų nuovažų, nesaugu ne tik palikti keturias juostas kertančią perėją, bet ir apsisukimo salelę.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus sakė, kad jokiu būdu nevalia tvirtinti, jog pėsčiųjų perėjos šioje vietoje niekada nebus.

"Šiais laikais visi ekspertai. Atsiranda įvairiausių nuomonių, tvirtinimų. Tačiau vieni tas pačias situacijas aiškina vienaip, kiti – kitaip. Todėl mes ketiname atlikti eismo auditą. Tuomet eismo ekspertai ir paaiškintų, kas ir kur galėtų būti įrengta. Būtų vieninga nuomonė ir nebekiltų ginčų", – tikino R. Mockus.

Anot jo, ginčų, svarstymų ar siūlymų dėl vienų ar kitų uostamiesčio gatvių pasitaiko dažnai.

"Mes suprantame situaciją, juk iš minėto rajono dalis vaikų žingsniuoja į "Saulėtekio" progimnaziją. Perėjos turi būti", – sakė R. Mockus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Giruliai

Giruliai portretas
Palaikau Mokyklos rajono gyventojus. Kovokite už savo teises.

Anonimas

Anonimas portretas
Pone Mere, prašome grąžinti perėją. Ja mūsų rajono vyresnieji eidavo į bažnytėlę, vaikučiai į Sendvario mokyklą, o visi kiti link Taikos pr. ar į parką. Taip pat labai prašome sugrąžinti autobusų sustojimus į jų ankstesnę vietą, dabar labai nepatogu naudotis visuomeniniu transportu. Ir apsisukimo ties WV centru reikia, nes vargstame kamščiuose Verpėjų gatvėje. Arba šviesoforą įrenkite Mokyklos-Verpėjų gatvių sankryžoje. Dėl visų saugumo. Būsime labai dėkingi!

Atsakymas

Atsakymas portretas
Nes žūtbūt reikėjo platinti Mokyklos gatvę, dėl ko apsisukimas ir perėja tapo nebeįmanomi. O stotelės nebeliko nes nebeliko pėsčiųjų perėjos.
VISI KOMENTARAI 100

Galerijos

Daugiau straipsnių