Gedminų gatvėje šalia mokyklų atsiras trumpi sustojimai

Dėl savo atžalų saugumo įsibaiminę tėveliai kreipėsi į Klaipėdos miesto savivaldybę su prašymu Gedminų gatvėje įrengti įlaipinimo–išlaipinimo vietas, pasaulyje populiariai vadinamas "Kiss and Ride".

Šis klausimas svarstytas Saugaus eismo komisijoje.

Klaipėdiečiai pasiūlė įrengti trumpalaikio sustojimo vietas prie mokyklų, esančių Gedminų gatvėje.

"Šiame rajone yra aštuonios mokyklos. Šešios – bendrojo ugdymo ir dvi – muzikos. Būtent Gedminų gatvėje yra keturios mokyklos. Rytais susidaro milžiniškos spūstys, tiesiog nesaugu išlaipinti vaiką iš automobilio, nes tai vyksta viduryje kelio", – tikino "Santarvės" progimnazijos tėvų komiteto narė Irina.

Anot komisijos narių, Gedminų gatvėje galėtų atsirasti dvi naujos vietos, draudžiančios stovėti automobiliui ilgiau nei penkias minutes.

Tokios, prie pat mokyklų ir darželių ženklais sužymėtos trumpų sustojimų vietos skirtos greitai ir saugiai išleisti ar pasiimti vaikus, nesudarant spūsčių ir pasirūpinant, kad vaikai išties saugiai pasiektų pamokas ar būrelius.

"Vilnius irgi turėjo tas pačias problemas, bet, kaip tikino kai kurių mokyklų vadovai, išsprendė, įrengiant vadinamąsias "Kiss and Ride" stoteles", – atkreipė dėmesį klaipėdietė.

Saugaus eismo komisija vienbalsiai pritarė "Santarvės" progimnazijos tėvų komiteto narės siūlymui – netrukus Gedminų gatvėje, šalia ugdymo įstaigų, atsiras dvi naujos vaikų įlaipinimo–išlaipinimo vietos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gedminu g.gyventijas

Gedminu g.gyventijas portretas
Gyvenu tarp Santarves ir Vetrunges mokyklu. Dabar nera jau kur statytipo darbo automobilio kur isvis bereikes statyti, tie sustojimai dar atims gyventoju automobilio statymo vietas. Apie tai niekas nemąsto.

Taip ponai taip

Taip ponai taip portretas
Kur gyvenate ten ir mokinates. Jai ten kur gyvenat nera mokyklu tai yra jusu problemos. Gyvenkite ten kur yra ar spauskite savo sostine Gargždai kad jums pastatytu. O dabar gaunasi kad jus savo gargždu rajono (mokyklu) problemas vežat mums i kiemus. Kartu su šiukšlem beje.

>As

>As portretas
Reikia reikalauti, kad mokyklos butu kiekviename rajone. Jei sedesim rankas sudeje ir ziuresim i storasikniu savivaliavima, tai greit visai mokyklu neliks.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių