Gargždiškiai miesto gimtadienį švęs su trenksmu: rungsis cepelinų virimo čempionate

Šiandien visi keliai ves į Gargždus. Čia 767-ąjį miesto gimtadienį su trenksmu minės gargždiškiai. Šį kartą organizatoriai pasirūpino, kad šventės dalyviams netrūktų įvairių pramogų – ir į ką akis paganyti, ir ko paragauti.

Kaip atvykti?

Gimtadienio renginiai šį kartą išsibarstys po visą miestą – vyks ne tik Minijos slėnyje, kur dažniausiai gargždiškiai švenčia tokius renginius.

Atvykstantieji iš kitų miestų turėtų žinoti, kad į šventę nederėtų važiuoti Tilto gatve, per Minijos tiltą nuo autostrados pusės.

Šis kelias uždarytas nuo liepos vidurio. Šioje vietoje klojami lietaus nuotekų tinklai, nes smarkios liūtys skandindavo Gargždų centrinę dalį, vanduo užliedavo Klaipėdos rajono teismo rūmus.

Naujos lietaus nuotekų trasos statybos darbai iš savivaldybės biudžeto pareikalaus 495 tūkst. eurų. Darbus, kuriuos atlieka įmonė "Terebro", planuojama baigti per penkis mėnesius.

Kels vėliavą

Gargždiškiai švęsti pradėjo dar penktadienį. Tądien centre iškelta miesto vėliava.

Gargždų gimtadienio proga bus kuo pasigrožėti ir vyrams – šiandien vyks automobilių paroda.

Ruduo – bulvių ėmimo dangun šventė.

Pačioje Gargždų širdyje, Savivaldybės aikštėje, 12 val. žada susirinkti technikos mėgėjai iš visos Lietuvos.

Čia bus pristatomi įdomūs ir reti senoviniai automobiliai. Šalia jų rikiuosis ir naujoviškesni, meistrų rankomis patobulinti, pagražinti plieniniai žirgai.

Atvykstančiųjų laukia ir daugiau pramogų.

Pušų gatvėje, kur bus uždarytas eismas, vyks automobilių traukos lenktynės.

Automobilių variklių gausmo Gargždai neišgirs tik tokiu atveju, jei mieste staiga prapliuptų lietus. Tokiu atveju organizatoriai saugumo sumetimais atšauktų renginį.

Virs tūkstančius cepelinų

"Ruduo – bulvių ėmimo dangun šventė. Gargždai yra vienintelis miestas Lietuvoje, kuris buvo apdainuotas dainose dėl cepelinų. Vadinasi, cepelinai – mūsų nacionalinis patiekalas. Šventė turėtų tikti įvairių skonių mėgėjams. Bus ir reginių, ir patiekalų", – juokavo Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Audronė Balnionienė.

Per šventę bus išvirta ne vienas tūkstantis cepelinų, pagardintų įvairiais padažais, o virėjai rungsis cepelinų virimo čempionate.

Gargždų miesto gimtadienyje netrūks ir tradicinių, kasmet gyventojų laukiamų pramogų.

Jau šiandien ryte visus į Minijos slėnį kvies šventinė mugė, vyks meno mėgėjų kolektyvų pasirodymai, veiks pramogų zona vaikams, pasilinksminti kvies putų šou.

Gargždiškius ir miesto svečius džiugins ir žinomų atlikėjų pasirodymai. Minijos slėnyje pasirodys projekto "Lietuvos balsas. Senjorai" dalyviai, Simonas Donskovas, atlikėja GJan bei Donatas Montvydas.

Po koncerto dangų nušvies šventinis fejerverkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lina

Lina portretas
Ką tik grįžome iš Gargždų, cepelinais nei vaišindavo, nei parduodavo. Alus brangus ( 3.5 eur ), pavalgėm čeburėkus ir išvažiavom neragavus cepelinų.

Anonimas

Anonimas portretas
Na ir.kur cia tas trenksmas? Kad paest cepelinu tai nesigauna trenksmo. Nebent pacepsejimas.

Jonas

Jonas portretas
Važiuokite durneliai i pinkles,atrodo kad patys yra nemokšos ,nesugeba pasigaminti Skaniai.Virusas siaučia, kaip begalvotumete,bet tas kas saugojasi, tai tam ir aukščiausias padeda.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių