Gamtosauginė V. Adamkaus premija – mokslininkei ir išradėjai T. Paulauskienei

  • Teksto dydis:

Gamtosauginė prezidento Valdo Adamkaus premija už inovatyvių ir aplinkai draugiškų technologijų, skirtų naftos teršalų valymui iš vandens, kūrimą, ekologinį visuomenės švietimą skirta Klaipėdos universiteto profesorei Tatjanai Paulauskienei.

Kaip penktadienį pranešė Prezidentinė Valdo Adamkaus biblioteka, laureatę nominavo Klaipėdos universiteto Jūros technologijų ir gamtos mokslo fakultetas. T. Paulauskienė yra universiteto startuolio – atžalinės įmonės „Inobiostar“, įkurtos 2020 metais, įkūrėja ir vadovė.

Minėta bendrovė teikia ekologinių mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros paslaugas, padeda rasti ir įgyvendinti netradicinius ir gamtai draugiškus sprendimus, vykdo sukurtų produktų komercinimą, konsultuoja.

Pasak mokslininkės, premija yra labai svarbi siekiant apsaugoti bei atstatyti gamtinę aplinką bei užtikrinti išteklių tvarumą.

„Jaučiuosi pakylėta ir laiminga būdama šios premijos laureate. Labai didžiuojuosi savimi ir komanda bei mūsų atliekamais darbais vardan tvarios ateities. Pastaruosius keletą metų aktyviai dirbame prie žaliojo ir mėlynojo augimo inovacijų kūrimo ir džiaugiamės būdami taip pat įvertinti ir už Lietuvos ribų – ką tik gavome Europos horizonto „Women TechEU“ programos dotaciją“, – pranešime cituojama T. Paulauskienė.

„Abu šie apdovanojimai ženkliai prisidės prie kuriamų inovacijų įgyvendinimo. Tikiu, kad bendromis pastangomis mes sukursime švarią ir saugią aplinką, o Baltijos jūra po 20 metų bus sveika, jungianti regionus ir užtikrinanti žmonių gerovę“, – pažymi ji.

Premiją įsteigė Prezidentinė Valdo Adamkaus biblioteka ir Danos Gedvilienės fondas, jos dydis – 5 tūkst. eurų, jos įteikimas vyks birželio 5 dieną. Planuojama, kad premiją T. Paulauskienei įteiks V. Adamkus.

Premija teikiama nuo 2021 metų, ji pirmą kartą atiteko gamtininkui, režisieriui Mindaugui Survilai už filmą „Sengirė“, 2022-aisiais antruoju laureatu buvo išrinktas Giedrius Bučas – socialinės inciatyvos „Kūrybos kampas 360°“ įkūrėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

valio

valio portretas
pagaliau galima perskaityti apie protingą moterį ir jos nuopelnus, bet ne apie idiotę siegel , tiesiog tuščią vietą
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių