G. Nausėda: pažeidimus Klaipėdos ligoninėje turėtų įvertinti savivaldybė

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje užfiksuotus pažeidimus turėtų įvertinti miesto savivaldybė ir imtis pokyčių, nes šioje ligoninėje koronavirusas diagnozuotas 43 darbuotojams ir 31 pacientui, sako prezidentas Gitanas Nausėda.

Šalies vadovas per spaudos konferenciją pirmadienį teigė susipažinęs su Sveikatos apsaugos ministerijos išvadomis, kuriose konstatuota daug infekcijų kontrolės pažeidimų uostamiesčio gydymo įstaigoje.

„Jos yra rimtos, priekaištai ir kritika tikrai skamba įtikinamai, ir manau, kad savivaldybė pati turėtų įvertinti, ar išreiškus šitą kritiką nereiktų imtis tam tikrų organizacinių priemonių šios ligoninės atžvilgiu“, – žurnalistams sakė G. Nausėda.

Jis taip pat teigė, kad pirminiu ginčo objektu tarp Sveikatos apsaugos ministerijos ir Klaipėdos miesto savivaldybės tapo tai, kad ligoninė pavaldi būtent savivaldybei, o ne ministerijai.

„Suprantu, ligoninė turi specifinį pavaldumą, ir tai galbūt tapo pirminiu ginčo objektu tarp Sveikatos apsaugos ministerijos ir savivaldybės“, – teigė prezidentas.

„Bet dabar tiesiog matome, kad konfliktas tapo toks gilus, o problema tokia didelė, kad, ko gero, jau vien apsiriboti pašnekesiais apie tai, ką galima būtų pagerinti, deja, negalima, nes statistika yra tikrai neguodžianti“, – pridūrė jis.

Pasak G. Nausėdos, šioje ligoninėje koronavirusas jau diagnozuotas 43 medikams ir 31 pacientui.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pirmadienį pranešė, kad Klaipėdos universitetinėje ligoninėje buvo kilę daug rizikos tiek personalui, tiek pacientams užsikrėsti, tinkamai neorganizuota infekcijų kontrolė.

Ministro teigimu, nesutapo Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui ir į ligoninę nuvykusiems ekspertams pateikti duomenys dėl užsikrėtusio personalo ir pacientų, neužkirstas kelias kontaktuoti darbuotojams, dirbusiems su infekuotais pacientais ir nedirbusiems su jais.

Šiuo metu dėl rastų pažeidimų didžioji dalis Klaipėdos universitetinės ligoninės skyrių yra uždaryti, darbas vyksta tik tuose, kuriuose pažeidimų nerasta.

Sveikatos apsaugos ministerija penktadienį pranešė, kad stabdoma Klaipėdos universitetinės ligoninės veikla, paliekant sveikatos paslaugų teikimą tik Akušerijos ir ginekologijos, Onkologijos bei Infekcinių skyriuose.

Toks sprendimas priimtas po medikų pranešimų apie galimus pažeidimus gydymo įstaigoje ir po susitikimo su medikų profesinėmis sąjungomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sunku Klaipėdai su tokiu meru

Sunku Klaipėdai su tokiu meru portretas
Na ką gi, meras plauna viena ranka su Janušoniu,tai apie kokius sprendimus galima kalbeti ir priskirti tai savivaldybei.

O

O portretas
Valinskas buvo tikslus kaip niekad. Turėjom bobą su kiaušais, o dabar turim...ką turim. Tfu bl

zuzu

zuzu portretas
Prezidente,juokauji ar rimtai siulai,kad savivaldybei priklausanti ligonine vertintu pati savivaldybe.Tada mes zinome,kad ten viskas gerai,tai buvo kalama atstovo ligonines spaudai Grubliausko ir jos vadovo Janusoniu.Statom paukstuka ir visi patenkinti,bet gal laikas pramerkti veizolus,kad ten vienos makles ir makaronu kabinejimai.Manau,be reikalo ikinke dar ir Miliute ,pons duda?mes turime "teise zinoti"?
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių