Diskusijoje – apie politikų pažadus ir gyventojų lūkesčius

Uostamiestyje išrinkus naują miesto vadovą Arvydą Vaitkų, gyventojai tikisi permainų. Baigiantis ankstesnės Klaipėdos valdžios kadencijai, miestiečiams kyla klausimas – ar visi pažadai buvo įvykdyti? Diskutuoti šia tema į Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos „Kauno atžalyno“ padalinį kvietė politikas Vytautas Čepas.

Į diskusiją susirinko nemažas būrys klaipėdiečių, kurie atvirai išsakė savo nuogąstavimus ir lūkesčius.

V. Čepas tvirtino, kad mieste problemų prisikaupė dėl buvusios valdžios aplaidumo.

O esą A. Vaitkaus deklaruojami tikslai gyventojams ir miestui – daug žadantys.

V. Čepas akcentavo, esą pagrindinė valdžios problema – nesiklausymas, ko nori gyventojai.

„Žodžiai gražūs, pažadai gražūs. Duok Dieve, kad A. Vaitkus nebus toks vadovas, kuris nesiklauso visuomenės“, – kalbėjo V. Čepas.

Vienas A. Vaitkaus pasižadėjimų – vienyti žmones ir ieškoti geriausių sprendimų uostamiesčiui ir jo gyventojams.

Viena didžiausių problemų, aptartų diskusijos pradžioje, – automobilių parkavimo apmokestinimas ir jų vietų stygius Klaipėdoje.

Diskutuojama buvo ir apie senamiesčio automobilių aikštelių stygių.

Pietinėje miesto dalyje aikštelių problema aktuali jau dešimtis metų.

Dideli žolynų plotai, pasak gyventojų, galėtų būti potencialios vietos stovėjimo aikštelėms.

Tačiau ne visi tam pritarė. Asociacijos „Klaipėdos žalieji“ atstovas tikino, jog Klaipėda – labiausiai užterštas miestas Lietuvoje, o žolynų naikinimas kenkia gamtai ir sveikatai.

Transportas ir spūstys – ne mažesnė problema. Gyventojai reiškė norą, kad būtų sumažinta autobusų reisų rytais.

Keletas klaipėdiečių tvirtino, jog ryte ilguosiuose autobusuose neva važiuoja vos keletas žmonių.

Kita alternatyva – mažesnio dydžio viešasis transportas.

V. Čepas reziumavo, kad naujojo mero pažadų ir veiksmų nereikėtų kritikuoti bent tris mėnesius, kol praeis bandomasis laikotarpis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klpd.

Klpd. portretas
panašūs komentuotojai, tokie kaip ,,Nabagas" matosi nori kad visi nešnekėtų, nebendrautų, nesiburtų , o ,,eitų dirbt" :D) Pagal juos čia yra pagrindinė eilinio visuomenės atstovo funkcija? :D) Tai visų pirma, noriu paklaust jei dirbsi vietoje to, kad bent kartais galvotum ir diskutuotum apie aktualijas, politiką, valstybės virsmus, bei būseną, tai būsi kas?Apvalus durnius :D) Žinoma, toks žmogų tipas labai pageidautinas partinių valdžiažmogų , bet kurios vyriausybės ir korporacinių statytinių. Kadangi toks visuomenės individas neturėtų niekam kitam laiko o būtų visiškas darbinis asilas. Gal net asocialus..Skant, tik dirbt-ėst-miegot :D) Visų antra, ponai, ar jūsų nuostatą negalima priskirt viienai praeities pabaisai vardu Hitleris sakiusiai ,,Arbeit macht frei" ir šį posakį užrašiusiai virš žmonių deginimo konclagerių vartų? Manau kad galima...Drąsiai.. Taip kad jeigu nesugebat savyje suvaldyti per 30 metų išbujojusio liberkonssosinio fašizmo, tai gal geriau užčiaupkit žabtus.

Ocho

Ocho portretas
Pasaulio pi.Z.dabolo čempionatas jau atidarytas.

Efa

Efa portretas
Nekalbeti o darbuotis ,visa savivaldybe miegojo kartu su meru ,miestas nesvarus ,masinu ner kur statyti ,...reikia spyrio tarnyboms ....gal naujas vadovas privers dirbti ....
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių