„Didžiojo šeimos gynimo maršo“ dalyviai: važiuojame ginti Konstitucijos, ne tik šeimų

Ankstų šeštadienio rytą Klaipėdoje šurmulio nestigo – čia rinkosi „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ dalyviai, kurių kolona 8.50 val. pajudėjo link Vilniaus, kur ir vyks pagrindinė protesto akcija.

Iš uostamiesčio prieigose esančios Laisvojoje ekonominėje zonoje esančios Pramonės gatvės prieš 9 val. pajudėjo 233 automobiliai ir keli motociklai, ties aviaeskadrile prie jų prisijungė 70 šilutiškių bei palangiškių mašinų.

Klaipėdoje rikiuojant koloną dalyvavo apie 20 policininkų.

Maršo dalyvių automobilius puošia ne tik Lietuvos trispalvės ir valstybinės, bet ir žemaičių, Mažosios Lietuvos ir net Latvijos vėliavos.

„Važiuojame ginti Konstitucijos, ne tik šeimų“, – kalbėjo prisistatyti nenorėję vyrai.

Prie automobilių kolonos ties aviaeskadrile prisijungs maršo dalyviai iš Šilutės. Autostradoje ties įvažiavimu iš Rietavo pusės koloną papildys skuodiškiai, plungiškiai ir kretingiškiai.

Automobilių mažiau, nei prognozuota

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos viršininkas Mindaugas Džermeika teigė, kad į maršą iš Klaipėdos ir visos apskrities išvyko kur kas mažiau automobilių ir kitų transporto priemonių, nei organizatoriai tikėjosi.

Dar renginio išvakarėse teigta, kad vien iš Klaipėdos autostrada pajudės per 3 tūkst. automobilių.

Policininkai suskaičiavo, kad iš Klaipėdos apskrities į Vilnių išvažiavo daugiau nei 400 automobilių, įskaitant Plungės, Skuodo ir kitų rajonų dalyvius.

„Tikėjomės ir organizatoriai žadėjo gerokai didesnį transporto priemonių skaičių kolonoje. Viskas vyko būtent taip, kaip ir buvo numatę renginio organizatoriai, kalbant apie laiką ir visą organizavimą. Pramonės gatvė sutalpino visus dalyvius, tuo pačiu nesutrikdyta įmonių veikla. Buvome tinkamai suplanavę veiksmus ir mobilizavę tinkamą kiekį pajėgų“, – tikino M. Džermeika.

Išvažiuojant iš Pramonės gatvės į Vilniaus plentą buvo pastatytos kelio plunksnomis vadinami kelio ženklai, jais suformuotas atskiras koridorius kolonai, kad būtų atskirtas miesto transportas ir virtinė šeimų maršo automobilių. Tuo pačiu buvo pristabdytas iš Klaipėdos išvykstantis transporto srautas.

Kolonai išvažiuoti iš Pramonės gatvės prireikė apie 20 minučių. Pareigūnų tikinimu, tuo metu rytinėje Klaipėdos pusėje kamšatys nesusidarė, kadangi tokiu metu savaitgalio dienomis eismas dar nėra intensyvus.

Vakare grįžtančius maršo dalyvius ties Kryžkalniu pasitiks vienas Klaipėdos kelių policijos ekipažas. Pareigūnai stebės transporto srautą ir informuos apie tai operatyvinį budėtoją. Klaipėdoje vaizdo stebėjimo kameromis ketinama stebėti, ar grįžusieji elgiasi tinkamai.

Kaip skelbė BNS, leidimą išdavusios sostinės savivaldybės teigimu, renginyje dalyvauti galės iki 7 tūkst. žmonių.

Policijos generalinio komisaro Renato Požėlos teigimu, šeštadienį vakare Vingio parke dirbs gausios pareigūnų pajėgos. „Dirbs uniformuoti ir neuniformuoti pareigūnai, raitosios policijos pajėgos, taip pat kinologai“, – penktadienį teigė jis.

Važiuojame ginti Konstitucijos, ne tik šeimų.

Policijos teigimu, nors planuojama, jog renginyje dalyvaus apie 7 tūkst. žmonių, tačiau numatoma, kad skaičiai iš tiesų bus didesni.

Maršo iniciatoriumi ir vadovu nurodomas buvęs „tvarkietis“ Raimondas Grinevičius, tarp organizatorių yra ir humoristas Artūras Orlauskas, Nacionalinio susivienijimo narys Algimantas Rusteika, tinklalapio infa.lt vadovas Arvydas Daunys.

Reaguojant į šį renginį, sostinėje panašiu metu bus rengiamos ir trys akcijos, nukreiptos prieš šį maršą. Vilniaus savivaldybės duomenimis, dvi iš jų vyks prie pėsčiųjų tilto, vedančio į Vingio parką. Vienas leidimas išduotas iki 25 asmenų, kitas – iki penkių asmenų. Didžiausia vadinamojo „Šeimos maršo“ oponentų akcija planuojama prie Baltojo tilto, kur leidimas išduotas iki 100 žmonių.

Savivaldybė teigė negalinti atskleisti šių mitingų organizatorių, tačiau, BNS žiniomis, vieną iš jų rengia humoristas Olegas Šurajevas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kas blogai skaičiuoja,tas py... as

kas blogai skaičiuoja,tas py... as portretas
Klaipėdos ,o ir visos Lietuvos policija py........ai.Klaipėdoje nepriskaičiavo 2800 mašinų,Kaune 1000,o ir kitų miestų 3000.Juk orlauskas buvo tiksliai suskaičiavęs kiek važiuos automobilių

to taip

to taip portretas
vatnike,paprašyk gražulio,kad ištaisytų google vertėjo klaidas

taip

taip portretas
perskaiciau visus kom ir radau lojanciu kad tai /kremliaus/ darbas nesuprantu ar tai pripumpuoti bergidijotizmo nauji .runkeliai/ ar durneliai nesuprantantys kad visa si homofobine isigimeliu bala plaukia is vakaru jav ir isitvyrtino eurozonoje prie kurios mus prievarta prilypde nes /dedesemas/ nemegsta kai jo neklauso o pas rusus kad ir cecenus to nera ir nereklamuojama o baudziama ir skaitau teisingai ir imkim is ju pavyzdi moraline prasme o ne is to moralbrudo kuri ciniskai gruda mums ir padek Dieve Grazuliui kovoje pries si bruda ...?;;; senjor....
VISI KOMENTARAI 65

Galerijos

Daugiau straipsnių