Didžiausiu knygomatu jau pasinaudojo keli šimtai skaitytojų

Per pusketvirto mėnesio didžiausiame Klaipėdos prekybos centre esančiu knygomatu jau pasinaudojo keli šimtai skaitytojų. Tai kol kas vienintelė Lietuvoje ir Baltijos šalyse visiškai nauja ir inovatyvi paslauga, kuria I.Simonaitytės bibliotekos skaitytojai gali naudotis nemokamai.

I.Simonaitytės biblioteka vykdo projektą "Kultūros baterija", kurio metu buvo sukurta automatizuota knygų išdavimo sistema – knygomatas, kuriame naujausias ir populiariausias knygas galima pasiimti ir paslauga pasinaudoti prekybos centre "Akropolis" nuo ryto iki vėlyvo vakaro.

Knygomatas visuomenei buvo pristatytas birželio pabaigoje. Tai pirmasis tokio pobūdžio nemokamą paslaugą teikiantis aparatas Lietuvoje ir Baltijos šalyse.

Tai pirmasis tokio pobūdžio nemokamą paslaugą teikiantis aparatas Lietuvoje ir Baltijos šalyse.

Knygomato veikimas labai paprastas – reikia nuskenuoti I.Simonaitytės bibliotekos skaitytojo pažymėjimo brūkšninį kodą, ekrane pasirinkti norimos knygos pozicijos numerį, ir knyga iškrenta į specialią knygos pasiėmimo vietą-langelį.

Svarbiausia, kad skaitytojas, norintis pasinaudoti šia paslauga, turėtų I.Simonaitytės bibliotekoje registruotą bilietą, neturėtų įsiskolinimų dėl laiku negrąžintų leidinių ir būtų persiregistravęs.

Knygomate vienu metu telpa apie 100–150 knygų. Jame galima rasti grožinės, psichologinės, filosofinės literatūros žanrų knygų lietuvių, anglų ir rusų kalbomis.

Knygos aparate skirtos tiek vaikams, tiek suaugusiesiems.

Anot bibliotekos darbuotojų, stengiamasi nuolatos atnaujinti į knygomatą dedamas knygas, kad jos būtų naujausios ir populiariausios.

Šia paslauga jau pasinaudojo daugiau nei 200 skaitytojų. Populiariausia ši paslauga tarp moterų.

Labiausiai ja naudojasi 7–35 m. amžiaus visuomenės dalis (vaikai, moksleiviai, studentai, jaunimas ir dirbantis jaunimas).

Maždaug trečdalis besinaudojančiųjų knygomato paslauga priklauso socialiai pažeidžiamoms grupėms – tai vaikai, neįgalieji, niekur nedirbantys žmonės ir senjorai.

"Jau perskaityta beveik 400 knygų. Matome, kad skaitytojams paslauga patinka. Ypač, kai, neradę bibliotekoje naujos knygos, ją gali pasiimti iš knygomato", – teigė Klaipėdos apskrities viešosios I.Simonaitytės bibliotekos direktorė Laura Juchnevič.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bibliotekininkė

Bibliotekininkė portretas
Knygas reikia grąžinti bibliotekoje (H. Manto 25). Už 1 knygą vieną vėluojamą dieną skaičiuojami 0,02€ delspinigių suma. Apsilankykite bibliotekoje ir sužinosite daugiau informacijos.

skaitytojas

 skaitytojas portretas
O kur knygas grąžint,jei vėluoju ką daryt
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių