Dėmesio: dėl koronaviruso keičiasi Klaipėdos apygardos teismo darbo organizavimas

  • Teksto dydis:

Teisėjų taryba, atsižvelgdama į Nutarimais nustatytus reikalavimus viešojo sektoriaus institucijų ir įstaigų veiklos organizavimui ir tai, kad koronaviruso infekcija plinta visoje šalies teritorijoje bei karantinas netrukus gali būti paskelbtas ir kitose savivaldybėse, pateikė rekomendacijas dėl teismų darbo organizavimo.

Klaipėdos apygardos teismas informavo, kad atsižvelgiant į nurodytus teisės aktus bei Teisėjų Tarybos rekomendacijas, Klaipėdos apygardos teisme darbas nuo spalio 26 d. organizuojamas taip:

– rakinamos teismo durys.

– Į teismo patalpas patenka tik į teismo posėdžius kviesti asmenys, taip pat po vieną lankytoją į Baudžiamųjų bylų skyriaus, Civilinių bylų skyriaus raštinės biurus bei prie dokumento priėmimo langelio.

– Į bylą kviestus, veidą ir nosį dengiančias apsaugos priemones dėvinčius bylos dalyvius prie laukinių durų pasitinka ir į vidų įsileidžia teismo posėdžių sekretorės, kitus lankytojus po vieną – dokumentų priėmimo darbuotojos.

– Prioritetas teikiamas lankytojų aptarnavimui nuotoliniu būdu (telefonu, el. paštu ir kitomis teismo pasirinktomis nuotolinio ryšio priemonėmis).

– Susipažinimas su bylomis vyksta tik iš anksto susitarus telefonu ar el. paštu.

– Teismo patalpose laikomasi 2 metrų atstumo.

– Posėdžiuose proceso dalyviai ir stebėtojai laikosi 2 metrų atstumo. Jei teismo posėdis trunka daugiau nei vieną valandą, kas valandą daroma 5 min. pertrauka patalpų vėdinimui. Po kiekvieno teismo posėdžio vėdinamos ir dezinfekuojamos patalpos.

– Lankydamiesi teisme laikykitės rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo. Tik įėję į teismo patalpas nusidezinfekuokite rankas (dezinfekcines priemones rasite prie pagrindinių teismo durų, posėdžių salėse, lankytojų tualetuose). Kosėkite čiaudėkite į alkūnės linkį arba nosinaitę, kurią iškart išmeskite.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pranas Pričkus

Pranas Pričkus portretas
Kokie teisėjai paliko teisėjų postus minėtam teisme ir dėl kokių priežasčių?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių