Delta atmaina įsijautė: daugėja ir užsikrėtusiųjų, ir ligoninėse gydomų pacientų

Į raudonuojančių savivaldybių zoną patekusioje Klaipėdoje COVID-19 plinta geometrine progresija. Per parą naujai užsikrėtusiųjų skaičius beveik padvigubėjo, dominuoja viruso delta atmaina.

Panašu, kad maždaug tik prieš mėnesį Lietuvoje pasirodžiusi atmaina jau ima dominuoti.

Klaipėdoje didžioji dalis Universitetinėje ligoninėje gydomų pacientų turi būtent šį štamą, kuris yra kur kas agresyvesnis ir plinta dvigubai greičiau nei jo pirmtakai.

Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovas, profesorius Vinsas Janušonis patvirtino, kad per pastarąsias 10 dienų ligoninėje gydomų COVID-19 ligonių skaičius padvigubėjo nuo 11 iki 23.

Nors situacija keičiasi kiekvieną minutę, bet dabar matome, kad vyrauja delta atmaina.

"Nors situacija keičiasi kiekvieną minutę, bet dabar matome, kad vyrauja delta atmaina. Iš visų pas mus gydomų pacientų gal tik trims dar nenustatytas atmainos tipas, likusieji užsikrėtę delta. Tarp ligonių yra ir skiepytų, šiuo metu yra trys tokie, kurie buvo paskiepyti abiem vakcinos dozėmis", – teigė V.Janušonis.

Vakar Klaipėdos universitetinėje ligoninėje tarp COVID-19 sergančių pacientų buvo vienas užsienietis jūrininkas, ligoninėje guli ir lietuvių jūrininkų, kuriems diagnozuota delta atmaina.

Prieš dvi paras po ilgos pertraukos Klaipėdoje nuo COVID-19 mirė vienas ligonis, vyresnio amžiaus pacientas.

Visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento vadovas Raimundas Grigaliūnas patvirtino, kad užsikrėtusiųjų skaičius auga.

Užvakar Klaipėdoje 100 tūkst. gyventojų buvo 109 atvejai, o jau vakar – 125.

Užvakar fiksuota 17 naujų atvejų, vakar – 29.

Ir jei savaitės vidurkis užvakar dar buvo 14 užkrato atvejų, tai jau vakar – 16.

"Karšta visomis prasmėmis. Informacija keičiasi per dieną po kelis kartus. Augame, negražiai, bet augame. Kiekvieną dieną skaičius vis didėja. Apskrityje yra 14 protrūkių, iš jų Klaipėdos mieste – 7. Serga įmonėse, įstaigose. Kalbant apie delta atmainą, darosi labai nelinksma. Naujausiais duomenimis, apskrityje yra fiksuoti 23 nauji delta atvejai, iš jų – 12 Klaipėdos mieste ir 11 – rajone. Deltos plitimas kelia didelį nerimą", – teigė R.Grigaliūnas.

Dėl artėjančios Jūros šventės ir galimų didelių žmonių susibūrimų vyr. gydytojas V.Janušonis nebuvo labai sunerimęs.

Juk žmonės rinksis ne uždarose patalpose, didesnė grėsmė užsikrėsti privačiuose susitikimuose, kurie daug pavojingesni nei Jūros šventė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Nelabai aš suprantu,koks skirtumas koks tas štamas,honda,delta ar makaronas,vistiek gydote vienodai visus... tai kam čia plaut smegenis paprastam žmogui su tom ale atmainom. Vistiek pandemija baiksis ne tada kada ji norės,o tada kada politikai pasakys....

Asas

Asas portretas
Skiepai tik lohams kuriems galvoje kopūstas

klp

klp portretas
palauksim dar savaitė
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių