Dėl teršalų Danėje Klaipėda paskelbė ekstremalią situaciją

Dėl Danės upėje pasklidusių teršalų penktadienį sušauktas Klaipėdos savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijos posėdis, nutarta skelbti ekstremalią situaciją, BNS patvirtino miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Pasak jo, taip nuspręsta pamačius, kad incidento padarinių nepavyks likviduoti per 24 valandas.

„Posėdžio metu paaiškėjo, kad neužtenka skelbti ekstremalų įvykį, akivaizdu, kad per 24 valandas incidento pasekmių eliminuoti nepavyks, todėl skelbiama savivaldybės lygio ekstremali situacija“, – po posėdžio BNS sakė V. Grubliauskas.

Ekstremalią situaciją numatoma atšaukti likvidavus incidento padarinius.

„Kol kas sunku pasakyti, kada tai bus padaryta. Teršalus iš upės šalinti trukdo tai, kad didžioji dalis jų susikaupę ant ledo lyčių, o turima technika ir pajėgumai neleidžia dirbti greičiau. Dirbama su specialiu kaušu, gali būti, kad teks dirbti ir rankomis“, – kalbėjo miesto meras.

Kol kas nenustatytos kilmės teršalai Danėje pastebėti penktadienio naktį, dėl vakarinio vėjo jie nuo Kuršių marių jie išplito iki Klaipėdos senamiesčio, jų plitimą bandoma suvaldyti boninėmis užtvaromis.

Penktadienį upės atkarpoje, kurioje susikaupė didžiausia teršalų koncentracija, dirbo užterštų vandenų valymo paslaugas Klaipėdos uoste teikianti kompanija, specialus naftos produktų surinkimo laivas „Naras“, 12 ugniagesių gelbėtojų.

Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas Marius Garbenis penktadienį teigė, kad incidento likvidavimas gali užtrukti iki kelių parų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Tai pasekmė kruizinių gigantų, jie kūrenami M A Z U T U ir variklių neišjunia išrisomis paromis , nes rikalingas šildymas , šviesa ir visa kita , 5 tokie laivai užteršia gamtą tiek pat kaip viso pasaulio automobiliai , tai rašoma pasaulio mokslineje spaudoje ..

ALGIS

ALGIS portretas
Mano nuomone padaryta tai , kad pateisinti BALTARUSIJOS tranzito nutraukimą per klaipėdos uostą .

Romui

Romui portretas
O tu gugl maps pasižiurek:) Rasi-100%
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių