Dėl gatvės remonto – skandalas: naktinis triukšmas sukėlė erzelį

Dėl tamsiu paros metu frezuojamos asfalto dangos vadinamajame Žvejybos uosto rajone kilo tikras erzelis. Rangovams pradėjus ruošti Minijos ir Kalnupės gatvių sankryžą asfaltavimui, sunkiasvorė technika dvi naktis frezavo sudėvėtą gatvės paviršių.

Dėl naktinio triukšmo Klaipėdos vicemeras Arvydas Cesiulis tarybos narės Alinos Velykienės buvo net išverstas iš lovos.

Raštus politikė išsiuntė ir uostamiesčio merui Vytautui Grubliauskui.

"Pažymiu, kad patys gyventojai pradėjo skambinti ketvirtadienį po 22 val. dėl nepakeliamo triukšmo, vykdant sankryžos rekonstrukcijos darbus. Atvykus į vietą, triukšmas buvo labai didelis, vyko asfalto skutimo darbai, technika dirbo visoje sankryžoje, eismas vyko taip pat kartu", – priekaištus žėrė A.Velykienė.

Tarybos narė klausė, kodėl visuomenė nebuvo supažindinta ar įspėta apie naktį planuojamus atlikti darbus?

"Ir mane pažadino. Kreipėsi ne tik kolegė, tarybos narė, bet ir dar viena gyventoja, kuri prisiuntė filmuotų vaizdų, kaip ten vyko darbai. Aš manau, kad dėl tų darbų ten viskas gerai. Jie buvo gavę leidimus dirbti naktį. Dėl ko reikėjo tai daryti naktį, visi supranta. Todėl, kad dieną uždarius vieną iš trijų magistralinių gatvių, uostamiestis būtų buvęs paralyžiuotas", – patikino A.Cesiulis.

Arvydas Cesiulis: nėra to blogo, kad nepasimokytume.

Mero pavaduotojas sutiko tik su viena A.Velykienės pastaba, kad apie darbus iš tiesų vertėjo gyventojus perspėti iš anksto.

"Nėra to blogo, kad nepasimokytume. Kolegei mėginau sakyti, kad darbai specialiai tokiu metu suplanuoti. Bet ji nenorėjo manęs girdėti, norėjo, kad aš atvažiuočiau į vietą. Aš neturiu įgaliojimų stabdyti darbus", – naktinį incidentą komentavo A.Cesiulis.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dorbranskis paaiškino, kad rangovai dirbo kur kas trumpiau, nei buvo numatyta.

"Iš trečiadienio į ketvirtadienio naktį darbai vyko nuo 20 val. iki 23 val. 30 min. Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį dirbta nuo 20 val. iki 1 val. nakties, nors leidimai buvo išduoti darbui gerokai ilgesniam laikotarpiui. Bet prašėme rangovo darbus atlikti kuo greičiau", – paaiškino A.Dorbranskis.

Administracijos direktoriaus pavaduotojas patikino, kad kelininkai nufrezavo sankryžos viršutinę dangą, o asfaltas bus klojamas kitą savaitę.

"Tai taip pat vyks nakties metu. Asfalto danga šioje sankryžoje buvo pažeista, horizontalus ženklinimas neatitiko naujų projekto sprendinių. Padarius šiuos darbus, ilgam nereikės sugrįžti", – tikino A.Dobranskis.

Dienraštis "Klaipėda" yra viešinęs ne vieno klaipėdiečio pageidavimą, kad gatvių tvarkymo darbai vyktų ne dieną, o naktimis. Buvo argumentuojama, kad taip dažniausiai daroma užsienyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

H

H portretas
Juk tiem vandalam žmonės nerupi plauna pinigus per žmones

Viskas sutepta

Viskas sutepta portretas
Yit kausta tilzes gatvej daro remonta esant minusinej temperaturaj

vsiek gadov rastrėliat

vsiek gadov rastrėliat portretas
a ih tiehnikų mierų v očko sasūnut
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių