Balandžio 27 d. – „Atliekų kultūros“ egzaminas!

  • Teksto dydis:

Tradicinis visoje šalyje vykstantis „Atliekų kultūros“ egzaminas sugrįžta – jau balandžio 27 d., ketvirtadienį, visą dieną visus 1–12 klasių mokinius ir aplinkosaugai neabejingus suaugusiuosius kviečiame pasitikrinti ir pagilinti žinias apie atliekų kultūrą, atsakant į įdomius egzamino klausimus.

Kas tai?

Egzaminas „Atliekų kultūra“ – tai internetu vykdomas testas, kuriame rasite atliekų tvarkymo, rūšiavimo, perdirbimo ir mažinimo klausimus. Egzamino klausimai parengti trims amžiaus grupėms: 1–4 kl., 5–10 kl., 11 kl. ir vyresniems mokiniams bei suaugusiesiems. Skamba sudėtingai? Nieko sudėtingo! Pernai egzaminą laikė virš 10 000 šalies moksleivių, mokytojų, suaugusiųjų. Iš kasdienybės paimti klausimai padės pagilinti žinias apie atliekų rūšiavimą, o egzaminą išlaikiusiųjų laukia daugybė vertingų prizų! Maža to, visi egzamino dalyviai savo paskyroje matys rezultatus, galės atsisiųsti specialų diplomą.

Kur vyks?

Egzaminas vyks internetu tinklalapyje https://egzaminas.atliekukultura.lt/.

Jei dalyvausite pirmą kartą, būtina užsiregistruoti, o registracija JAU PRASIDĖJO! Užsiregistruokite dabar!

Mieli tėveliai ir mokytojai, pagelbėkite mažiausiems egzaminų dalyviams ir juos užregistruokite.

Jei smalsu pabandyti iš anksto, – praėjusių metų klausimus bei žinyną taip pat rasite tinklalapyje, jie padės pasiruošti egzaminui.

Kada?

Egzaminas vyks tik internetu balandžio 27-ąją, visą dieną, kiekvienas galės spręsti užduotis sau patogiu laiku.

Daugiau informacijos apie egzaminą ir registraciją https://egzaminas.atliekukultura.lt/.

Žinias keičiame į vertingus prizus!

Kaip ir kasmet, egzamino organizatoriai ir partneriai yra įsteigę prizus savo savivaldybės ar regiono nugalėtojams. Tai ir dviračiai, pažintinės kelionės, ekologiški suvenyrai, skatinantys ne tik pagilinti žinias, bet ir prisidėti prie tvarios Lietuvos kūrimo.

Egzaminą „Atliekų kultūra“ organizuoja Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centras. Projektą globoja Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija. Projekto partneriai – Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerija, daugelio Lietuvos miestų ir rajonų savivaldybių administracijos, šalies regioniniai atliekų tvarkymo centrai: Utenos RATC, Panevėžio RATC, Klaipėdos RATC, Kauno RATC.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Realybė ir praktika

Realybė ir praktika portretas
Kada pasikeis situacija Lėbartų kapinėse? kodėl niekas iš "atliekų" ponų nepasirūpina atliekų rūšiavimų kapinėse viskas matam kartu: žvakių stikliniai indai, plastikas, žali seni augalai... Ar ne gėda? Egzaminai, plakatai, konkursai labai skiriasi nuo to, ką matome kasdien

senis

senis portretas
surenkitta azijoi .

Klpd.

Klpd. portretas
užsiiminėkim ,,atliekų kultūra", pergyvenkim dėl pučiamo burbulo vadinamo klimato kaita..:D) Kad nesugalvotume susimastyti ir pasidomėt kaip akiplėšiškai išmontuojama Lietuva, kaip valdžiagyviai prixvatizuojha paskutines valstybines įmones nešančias didžiulius pinigus į biudžetą ir kaip per visokius banditų statytinius ministrus keliamos kainos visuose sektoriuose o infliacija net nežada mažėt (tarp kitko net ta garsioji, nepagrysta nepaprastoji padėtis iki šiol,,nenuimta":D) Taigi mums runkeliams tik apie atliekų kultūrą leidžiama kalbėti ir mokyti vaikus kur jų vieta jau nuo pat vaikystės - atliekose ir jų rūšiavime:D) Kad kažkieno verslui būtų geriau, o tos srities darbuotojai dirbtų mažiau...Čia jums ne Prancūzija, čia jums debilotaičiu, kasčiunų šimonyčių prižiūrimas mafijos užvaldytas vargšų bebalsių kraštas
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių