Migracijos departamento darbuotoja iš ukrainietės už nemokamą paslaugą prašė pinigų

  • Teksto dydis:

Migracijos departamento direktorės Evelinos Gudzinskaitės įsakymu iš pareigų už šiurkštų tarnybinį nusižengimą atleista Klaipėdos skyriaus specialistė.

Atlikus tarnybinį tyrimą nustatyta, kad valstybės tarnautoja, teikdama informaciją į Lietuvą atvykusiai Ukrainos pilietei apie dokumentų tvarkymą, savanaudiškais tikslais pasiūlė kreiptis į tarpininką ir už tai jam sumokėti, pranešė Migracijos departamentas.

Tyrimo duomenimis, šių metų rugpjūčio pradžioje Klaipėdoje prie klientų aptarnavimo langelio savo pareigas vykdžiusi specialistė atvykusiai Ukrainos pilietei pasakė, kad  būtina kuo skubiau gauti teistumo (neteistumo) pažymą, nes priešingu atveju „bus deportacija“.

Ukrainietei taip pat užsiminta, kad galimybė greitai gauti tokią pažymą yra – tereikia kreiptis į tarpininką Ukrainoje, kuris tokius dokumentus parūpina už piniginį atlygį. Šios „paslaugos“ kaina esą priklauso nuo to, kaip skubiai reikia pažymos, ir svyruoja nuo 300 iki 1000 grivinų (nuo 7 iki 23 eurų).

Oficialiai teistumo (neteistumo) pažymos ukrainiečiams išduodamos nemokamai.

„Visa Lietuva stengiasi padėti brutalaus agresoriaus siaubiamai Ukrainai. Tačiau šis atvejis parodo, jog asmeninės naudos, deja, bandoma siekti pasinaudojus nuo karo pabėgusių ir namus praradusių žmonių pažeidžiamumu“, – sakė E. Gudzinskaitė.

Šis atvejis parodo, jog asmeninės naudos, deja, bandoma siekti pasinaudojus nuo karo pabėgusių ir namus praradusių žmonių pažeidžiamumu.

Anot jos, tokiais veiksmais menkinama Migracijos departamento reputacija, sudaromas pretekstas abejoti kitų įstaigos darbuotojų sąžiningumu.

Konstatuota, kad Migracijos departamento specialistė ne tik viršijo savo įgaliojimus bei vykdė jos pareigybės aprašyme nenumatytas funkcijas, bet ir iš savanaudiškų paskatų suteikė jokiais teisės aktais nepagrįstą informaciją, piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, siekė finansinės naudos abejotinas paslaugas teikiančiam asmeniui.

„Tokiais veiksmais darbuotoja nesilaikė Valstybės tarnybos įstatymo nuostatų, pažeidė jame numatytus valstybės tarnautojų veiklos ir tarnybinės etikos principus, Migracijos departamento klientų aptarnavimo standartus. Jai skirta griežčiausia tarnybinė nuobauda – atleidimas iš pareigų“, – teigiama Migracijos departamento pranešime.

Šiemet iš Migracijos departamento dėl šiurkščių tarnybinių nusižengimų padarymo atleisti du darbuotojai. Tiek pat darbuotojų pareigų neteko ir praėjusiais metais. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Išvertus

Išvertus portretas
Konvertavus tai gaunasi nuo 8 iki 24 eurų!!!!

jau

jau portretas
nereikia nei muilo, lenda i subine juodai, geda

DISKRIMINACIJA !

DISKRIMINACIJA ! portretas
As irgi noriu nemokamu paslaugu, masinos draudima, technikine apziura, autobusu kelione i kita miesta, pas daktaru, kad nereiketu uz visokius tyrimus moketi... Kodel mes Lietuviai turime uz viska moketi, o Ukrainieciai ne ? Ir tik nesakykite, kad cia nera DISKRIMINACIJA....! (o dabar galite toliau prie kiekvienos valstybines imones buciuoti Ukrainos veleva)
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių