Uostamiestyje – tatuiruočių meistrų suvažiavimas

Ilgąjį savaitgalį uostamiestyje karaliaus tatuiruočių menas – vyks didžiausias Baltijos šalyse tokio pobūdžio renginys „Memel Tattoo Convention“. Festivalyje dalyvaus ne tik talentingiausi Lietuvos tatuiruočių meistrai, bet ir pasaulinės žvaigždės.

Atvyks apie 100 meistrų

Besidomintys tatuiruotėmis ar norintys jomis papuošti savo kūną laukiami penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį Kultūros fabrike.

Festivalis „Memel Tattoo Convention“ uostamiestyje vyks trečią kartą. Geriausi tatuiruočių meistrai į uostamiestį sukviečiami kas dvejus metus.

Renginio organizatoriai klaipėdiečiai Danielius Djačkovas ir Aurimas Mockus pasakojo, kad šiųmetiniame festivalyje dalyvaus apie 100 meistrų.

„Tikslų skaičių pasakyti sunku. Ne visi meistrai dirba festivalyje. Kai kurie tiesiog atvyksta palaikyti draugų, pabendrauti su kolegomis, klientais“, – tvirtino organizatoriai.

Konvencijoje bus galima pamatyti ir talentingiausius Lietuvos meistrus, ir svečius iš Latvijos, Estijos, Lenkijos, Rusijos, Ispanijos, Vokietijos, Olandijos, Graikijos, Suomijos, Norvegijos, Anglijos, Airijos, ir net tolimosios Australijos.

Demonstruos išskirtinius stilius

Savo sugebėjimus demonstruos ir tatuiruočių meno pasaulinio lygio žvaigždės. Vienas tokių – Sasha O'kharin iš Sankt Peterburgo. Jis laikomas hiper realistinių tatuiruočių meistru.

Konvencijoje dalyvausiantis australas Benjamin Laukis turi lietuviškų šaknų. Šis meistras išsiskiria spalvotomis realistinėmis tatuiruotėmis, kurias kuriant panaudojama ir kaligrafijos stilistika.

Atėjusius į renginį savo originaliu, menišku stiliumi stebins meistrė iš Graikijos Natalie Nox.

Konvencijoje apsilankys ir nuolatiniai dalyviai, Lietuvos vardą pasaulyje garsinantys meistrai Jurgis Mikalauskas, Domantas Parvainis, Remigijus Čižauskas, Egidijus Perminovas ir Andrius Augulis.

Renginio metu tatuiruočių meistrai varžysis tarpusavyje. Geriausi bus išrinkti 19-oje kategorijų.

Meistrus vertins komisija, kurią sudarys ekstravagantiškasis svečias iš Olandijos Rene Van Assema, kurio kūną nuo galvos iki kojų dengia tatuiruotės ir auskarai, Lietuvos tatuiruotojų asociacijos prezidentas Tomas Olšauskas, fotografas Darius Vaičekauskas.

Scenoje griaudės rokas

Kultūros fabrike vyksiantis renginys penktadienį ir šeštadienį lankytojų lauks nuo 10 iki 22 val.

Vėliau bus galima sudalyvauti dūzgėse, kurios vyks renginio teritorijoje esančiame bare „Raketa“ ir lauko bare „L klubas“.

Įdomiausia programa laukia šeštadienį. Nuo 18 val. iki vidurnakčio lauko scenoje vyks gyvo garso koncertas. Pasirodys trys roko grupės.

Pirmieji pasirodys ir publiką bandys užvesti jauni ir pašėlę rokeriai „Raven Jack“. Juos pakeis roko muzikos grandai iš Kauno „Wolfsome“.

Vėliau sceną drebins klaipėdiečiai rokeriai „Royce“, kurie šiemet pristatė naują albumą „mano America“. Koncertą vainikuos ir dangų nušvies fejerverkai.

Sekmadienį klaipėdiečiai ir svečiai laukiami nuo 10 iki 16 val.

Galės pasidaryti tatuiruotes

Apsilankiusieji festivalyje „Memel Tattoo Convention“ galės ne tik pasižvalgyti, kaip dirba meistrai, bet ir patys pasipuošti tatuiruote.

Registruotis galima jau dabar, susisiekus su patikusiu meistru. Jų kontaktai skelbiami socialinio tinklo „Facebook“ puslapyje „Memel tattoo Convention“.

„Žinoma, tikrai bus meistrų, kurie neturės išankstinių užsakymų. Tad, susitarus dėl kainos, pas juos pasidaryti tatuiruotę bus galima, ir sugalvojus renginio metu“, – tvirtino A.Mockus.

„Memel Tattoo Convention“ aplankys ir geidulingai atrodantis tatuiruočių modelis iš Bulgarijos Inked Sephora.

Sutikti ir nusifotografuoti bus galima su garbaus amžiaus tikru kaukaziečiu „jaunuoliu“ svečiu iš saulėtojo Azerbaidžano sostinės Baku Aliaghayev Eytibar, kuris vadinamas Edik'u. Išskirtinai atrodantis ir dėmesį traukiantis vyras šiemet papuošė festivalio plakatus.

Klaipėdiečiai D. Djačkovas ir A. Mockus ir toliau žada tęsti tatuiruočių meistrų suvažiavimų tradiciją. Norima, kad šis renginys vyktų kasmet. Tačiau svarstoma galimybė renginį perkelti ir į kitą šalies miestą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ačiū

Ačiū portretas
Dėkoju organizatoriams už nerealiai puikų renginį!

Idiotizmo viršūnė,

Idiotizmo viršūnė, portretas
numesti savo kūną kaip drobę petskeliui.

klimaksiniui zemiau-

klimaksiniui zemiau- portretas
Tai tu tebesi sovietinio/kalinio mentaliteto. Eik geriau išsitatuiruoti švanca ant kaktos, geriau atrodysi, pusgalvi. Pažystu daug tokiu, tatuiravosi priedurniai, praėjus kiek laiko ar pasikeitus santykiam is proto kraustėsi, kad tik panaikint ta suda. Keli randuoti tebevaiksto.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių