Uostamiestyje aidės „Jaunystės varpai II“

  • Teksto dydis:

Sekmadienį 17 val. vyks Klaipėdos kariliono koncertas, kuriame varpais gros karilionininkė iš Lenkijos Monika Kaźmierczak su jaunaisiais uostamiesčio karilionininkais Ignu Vydeika, Viliumi Aleinikovu ir Urte Krutkevičiūte.

Nuo 2019 m. rudens Klaipėdos koncertų salė vykdo edukacinį projektą „Atrask karilioną“, kuris suteikia galimybę gabiausiam muziką studijuojančiam jaunimui iš arčiau pažinti karilioną ir išmokti juo groti. Projekte jau ketvirti metai dalyvauja I. Vydeika (Klaipėdos S. Šimkaus konservatorijos absolventas, dabar studijuojantis Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje) ir V. Aleinikovas (muzikos mokslus pradėjęs Klaipėdos E. Balsio menų gimnazijoje, o dabar juos tęsiantis Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų gimnazijoje). 2022 m. rudenį į projektą įsijungė nauja dalyvė – U. Krutkevičiūtė (Klaipėdos Vydūno gimnazija).

Nuo pernykščio rudens edukacinis projektas „Atrask karilioną“ tapo tarptautiniu: jo dalyvius moko karilionininkė ir pedagogė M. Kaźmierczak (Lenkija), anksčiau du kartus jiems vedusi meistriškumo pamokas Klaipėdos kariliono festivalio metu. Ji dėsto Gdansko muzikos akademijoje ir yra kelių tarptautinių konkursų laureatė. Kūrybinga ir entuziastinga karilionininkė aktyviai koncertuoja Olandijoje, Danijoje, Prancūzijoje, Belgijoje, Lietuvoje, JAV ir kitur. Ji nuolat rengia kariliono koncertus ir festivalius Gdanske. M. Kaźmierczak ne sykį pristatė naujas programas Klaipėdos kariliono festivalyje, inicijuoja naujų kūrinių karilionui atsiradimą ir noriai juos atlieka.

Sausio 6–8 d. Klaipėdos kariliono bokšte vyks edukacinio projekto „Atrask karilioną“ antroji, žiemos, sesija, kurios metu jaunieji karilionininkai tęs savo profesinę pažintį su šiuo unikaliu instrumentu. M. Kaźmierczak kartu su I. Vydeika, V. Aleinikovu ir U. Krutkevičiūte sausio 8 d. 17 val. surengs viešą koncertą „Jaunystės varpai II“ Klaipėdos karilionu (Liepų g. 16). Jo geriausia klausytis Liepų gatvėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių