Tarptautinę muzikos dieną jaunieji atlikėjai pasitiko skambiai

Tarptautinę muzikos dieną jaunieji Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklos atlikėjai pasitiko skambiai – kas grieždami, kas dūduodami, kas kankliuodami ir sutartinai dainuodami kartu su savo mokytojais. Šventė prasidėjo šiam bendram gražiam orkestrui darniai užtraukus liaudies dainą "Oi tu, strazde, strazdeli".

Mokykloje gražia tradicija tapusios šventės sumanytoja – mokytoja Asta Kontrimienė.

"Tarptautinės muzikos tarybos pirmininko, amerikiečių ir šveicarų smuikininko bei dirigento Yehudi Menuchino iniciatyva Muzikos diena, kaip šventė, pirmą kartą paminėta 1975 m. spalio 1 d. Šia diena siekiama parodyti muzikos meno svarbą gyvenime, skirtingų žmonių ir kultūrų draugystę", – kalbėjo renginio vedėja, mokytoja Vilija Posėčnienė.

Renginio vedėjai pakvietus muzikuoti visiems kartu, vėl suskambo "Oi tu, strazde, strazdeli".

Muzikuojančių ir dainuojančių dalyvių kolona patraukė ilgais mokyklos koridoriais į salę.

Muzikinis išsilavinimas dar niekam gyvenime nepakenkė, net jei žmogus vėliau tapo verslininku ar vairuotoju.

"Muzikinis išsilavinimas dar niekam gyvenime nepakenkė, net jei žmogus vėliau tapo verslininku ar vairuotoju. Išgyvenimai, kuriuos suteikia muzika, daro sielą atviresnę viskam – ir grožiui, ir žmonėms, ir santykiams su šeima ar draugais", – V.Posėčnienė citavo maestro Mstislavą Rostropovičių.

Mokyklos direktorė Jolita Šlajienė pasveikino dalyvius su švente, padėkojo už nuostabų bendrystės jausmą, sujungusį visus į vieną bendrą mokytojų ir mokinių orkestrą.

Už nuoširdų bendradarbiavimą ir kūrybingumą įteikė padėkos raštus mokytojams – koncertmeisteriams: Eglei Bandzevičienei, Loretai Dromantaitei, Jolantai Balčiūnaitei, Birutei Uščinaitei, Olgai Maslovai, Alfonsui Kėžai, Edvardui Šileriui, Mindaugui Putnai, Marijui Kučikui.

Gausiais klausytojų plojimais sutiktas ir "bravo" šūksniais palydėtas mokytojų koncertas salę pripildė gerų džiaugsmo emocijų.

Nuotaiką kėlė melodingi džiazo stiliaus kūriniai, kuriuos emocingai, su kūrybine ugnele atliko mokytojai: Aušra Mieleikienė, Jelena Jaskovec, Donatas Butkus, Gaivilė Simaitytė, Irma Keinienė, Marijus Kučikas, Viačeslavas Krasnopiorovas, Algis Kilis, Viktoras Timašiovas, Romualdas Kastravickas, Vitalijus Penkauskas, Kęstutis Kaštaunas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių