Prasideda festivalis „Sveika, Neringa!“: į pajūrį išvyko keturiasdešimt vaikų

  • Teksto dydis:

Penktadienio rytą Vilniaus traukinių stotis prisipildė vaikų šurmulio. Įspūdingą vasaros savaitgalį čia pradėjo net keturiasdešimt „SOS Vaikų kaimo“ vaikų, kuriuos į pajūrį išlydėjo sveikatingumo motyvatorė Vlada Musvydaitė ir festivalio „Sveika, Neringa!“ idėjos autorius Edmundas Jakilaitis.

„Žinome, kad ne visiems Lietuvos vaikams savaitgalis pajūryje ar festivalyje – kasdienybė, todėl labai džiaugiamės, kad prie mūsų šiemet prisijungia net keturiasdešimt vaikų iš „SOS Vaikų kaimas“ globojamų šeimų. Visi kartu sėdome į traukinį ir jau pradėjome savaitgalį, kuris bus aktyvus, sportiškas ir tikrai be galo smagus“, – teigė E.Jakilaitis, į pajūrį vykstantis kartu su sūnumi Bernardu.

„Daugybės vaikų Lietuvoje vasaros prasideda ir baigiasi namų kiemais. Siekiame bent daliai jų suteikti galimybę vasarą pradėti kitaip – keliauti, pramogauti, sportuoti“, - apie projektą pasakojo „Lietuvos geležinkelių“, vaikams dovanojusių šią kelionę, generalinis direktorius Mantas Bartuška.

Praėjusią vasarą vaikams iš dienos centrų „Lietuvos geležinkeliai" padovanojo kelionę į Klaipėdą. Šiemet, bendradarbiaujant su festivalio „Sveika, Neringa!" organizatoriais, vaikų laukia ne tik kelionė Pajūrio ekspresu į Nidą, bet ir šūsnis pramogų pajūryje: vaikai dalyvaus sportinėse rungtyse, keliaus į Delfinariumą bei Lietuvos jūrų muziejų, pramogaus didžiuliame batutų parke, o vakarais galės šėlti koncertuose, kuriuose pasirodys populiariausi Lietuvos atlikėjai: Beatrich, Leon Somov, „Daddy Was a Milkman" ir „Lemon Joy".

Festivalis „Sveika, Neringa!“ vasaros sezono pradžią pajūryje skelbia jau trečius metus iš eilės. Kasmet jis sutraukia vis daugiau šeimų ir aktyvaus laisvalaikio megėjų, nusprendusių vasarą pradėti taip, kaip norisi ją ir praleisti – sportiškai, aktyviai ir nuotaikingai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių