Liaudies dainos ir šokiai suvienijo skirtingų tautybių vaikus

Pirmą kartą surengtas tarptautinis vaikų ir jaunimo folkloro festivalis „Žiemos vakarai“ į Klaipėdą atviliojo kolektyvus iš Latvijos, Rusijos, Baltarusijos.

Anot renginio organizatorių, tris dienas liaudies dainas išvien traukę vaikai pajautė skirtingų tautų bendrystę.

Į uostamiestį svečiai iš užsienio atvyko dar praėjusį ketvirtadienį. Iš viso festivalyje „Žiemos vakarai“ dalyvavo apie 120 vaikų ir jaunuolių.

Didžioji dalis folkloro ansamblių narių – klaipėdiečiai, taip pat pasirodė dalyviai iš Vilniaus, Liubanės rajono (Baltarusija), Pskovo (Rusija), Ventspilio (Latvija).

Kelių dienų renginys startavo penktadienį slavų muzikos koncertu Klaipėdos Dievo Motinos globos ir šventojo Mikalojaus cerkvėje. Toje pačioje vietoje festivalis užbaigtas sakraline muzika.

Šeštadienį Klaipėdos piliavietėje nuaidėjo pagrindinis koncertas „Tradicinių kultūrų atgarsiai“. Vaikų ir jaunimo folkloro kolektyvai pristatė savo bei daugiau sužinojo apie kitų tautų liaudies tradicijas. Po koncerto vaikai su šokiais ir muzika vakarojo Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centre.

Labai svarbu, kad vaikai saugotų ir gerbtų savo protėvių bei kitų tautų tradicijas. Nes toji tauta, kuri puoselėja savo tradicijas, gerbia ir kitų tautų tradicijas.

Festivalį organizavusios folkloro asociacijos „Vėčiora“ vadovės Marijos Serebriakovos žodžiais, vaikai linksminosi ir susidraugavo net nemokėdami vieni kitų kalbos. Susikibę už rankų lietuviai, baltarusiai, rusai kartu žaidė, šoko, dainavo ir geriau pažino vieni kitus.

Pasak M. Serebriakovas, renginio tikslas toks ir buvo – skatinti tradicinę kultūrą jaunimo aplinkoje.

„Labai svarbu, kad vaikai saugotų ir gerbtų savo protėvių bei kitų tautų tradicijas. Nes toji tauta, kuri puoselėja savo tradicijas, gerbia ir kitų tautų tradicijas. Tai yra kelias į taiką ir toleranciją. Nenorime, kad vaikai galvotų, jog tai – tik senų bobučių reikalas. Priešingai, tai yra būtent jaunimo reikalas“, – įsitikinusi pašnekovė.

Klausydami ir patys dainuodami liaudies dainas, dalyvaudami bendruose žaidimuose ir rateliuose, vaikai susipažino su įvairiomis liaudies tradicijomis, rado bendrų bruožų ir atkreipė dėmesį į individualias savybes, taip pat mokėsi pagarbiai žvelgti į protėvių papročius bei kitų tautų tradicijas.

Anot organizatorių, festivalis „Žiemos vakarai“ į Klaipėdą galėtų sugrįžti po dviejų metų. Esą tokio masto renginiai nemažai kainuoja, organizatoriams privalu pasirūpinti dalyvių nakvyne, maitinimu bei prasmingai užimti svečius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Monika

Monika portretas
Pagarba organizatoriams ir vadovams, publikuojamos dienrastyje (autorius nepasiraso) labai grazios nuotraukos , vaikuciai super......

Vaikai del politikos nekalti

Vaikai del politikos nekalti portretas
Kol, lietuviai nesios transparanta- "Lietuva- tik lietuviams"! Jokio -"suvienijo skirtingų tautybių vaikus" NEBUS!

Vaikai

Vaikai portretas
del politikos nekalti, labai puiku kad vaikai kartu ,pagarba tiems kas juos suburia!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių