Klaipėdos džiazo festivalyje – 6 „Grammy“ laimėtojai

  • Teksto dydis:

Birželio 6-8 dienomis Lietuvos uostamiestį užliesiantis unikalus, jubiliejinis 25-asis Klaipėdos pilies džiazo festivalis didžiuodamasis pristato vieną didžiausių šių metų programos perlų – buvusį legendinės JAV grupės „Earth, Wind & Fire“ narį, gitaros virtuozą Al McKay ir jo projektą „Al McKay‘s Earth, Wind & Fire Experience“.

„Kiekvienas šios grupės narys palaiko aukščiausią profesionalumo lygį, tad net neabejojame, kad jų pasirodymas festivalio gerbėjus ne tik nukels į legendinės grupės karaliavimo laikus, bet ir leis jiems pasimėgauti savitą 1970-ųjų – 1980-ųjų „Earth, Wind & Fire“ geriausiais šios grupės muzikos hitais. Džiugu,kad šį nemokamą koncertą galėsime dovanoti su ženklia JAV ambasados Lietuvoje  finansinio palaikymo pagalba.Tikiu,kad šis pasirodymas sukvies daug melomanų iš kaimyninių šalių“, – sako Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė.

Iš JAV kilęs Al McKay muzikos scenoje save gali vadinti tikru veteranu. Dar būdamas 18-kos koncertavo su tokio kalibro žvaigždėmis kaip Ike ir Tina Turner, taip pat scenoje pasirodė kartu su žymiuoju Sammy Davis Jr bei tapo „Earth, Wind & Fire“ gitaristu, kur padrąsintas grupės lyderio Maurice White, ėmė ir pats rašyti dainas, prisidėjo prie didžiųjų šios grupės hitų „September“, „Saturday Nite“ ir „Sing A Song“ kūrimo.

Šiandien gitaros virtuozas yra multi-platininių įrašų atlikėjas, šešių „Grammy“ apdovanojimų laureatas, dainų autorius bei prodiuseris. Drauge su paties įkurta muzikantų grupe „Al McKay Allstars“ leidosi į turą, pasirodydamas įvairių pasaulio šalių muzikos festivaliuose su projektu „Al McKay‘s Earth, Wind & Fire Experience“.

Puikiai džiazo kritikų vertinamą projekto sąstatą sudaro trylika geidžiamiausių Los Andželo muzikantų, tarp jų ir buvę grupės „Earth, Wind & Fire“ nariai. Iš pradžių talentingasis Al McKay subūrė juos keliems specialiems pasirodymams Japonijoje, tačiau vėliau šio projekto tikslas ir pareiga tapo –pagerbiant legendinę „Earth, Wind &  Fire“, kiekvieno pasirodymo metu išlaikyti originalią šios grupės 1970-ųjų pabaigoje - 1980-ųjų pradžioje buvusią garso kokybę ir atlikti dainas taip, kad niekam nekiltų abejonių dėl atlikimo autentiškumo.

Išties, šiomis dienomis, kai daugybė populiarių muzikos grupių atlieka puikiai paruoštus ir gerai nušlifuotus muzikinius kūrinius su daugybe tinkamai įrašytų pritariančiųjų vokalų ir efektų, tikra atgaiva išgirsti istorinį JAV muzikos palikimą gyvai ir gaiviai atliekamą profesionaliųjų „Al McKay‘s Earth, Wind &Fire Experience“.

Originalios „Earth, Wind & Fire“ grupės atlikimo pojūčio ir šitaip užvesti publiką be jokių papildomų efektų, dūmų ir veidrodžių, tad šio fenomenalaus projekto pasirodymo jubiliejiniame 25-ajame Klaipėdos pilies džiazo festivalyje praleisti tiesiog negalima.

XXV Klaipėdos pilies džiazo festivalis – birželio 6-8 d. Kruizinių laivų terminale.

Visi renginiai nemokami.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių