Klaipėdos džiazo festivalis kviečia į džiazuojančią parodą

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio 5-7 dienomis vyksiantis XXVII Klaipėdos pilies džiazo festivalis kviečia į garsiausių ir charizmatiškiausių festivalio scenoje pasirodžiusių atlikėjų fotografijų parodą, kurią iki rugsėjo 1 dienos galite išvysti prekybos centre „Akropolis“ prie centrinio įėjimo.

„Klaipėda neįsivaizduojama be Klaipėdos pilies džiazo festivalio. Džiaugiamės, kad dalelė džiazo bus prekybos ir pramogų sostinėje „Akropolis“. Lauksime visų norinčių aplankyti parodą iki rugsėjo 1 d.“, – per parodos atidarymą sakė prekybos centro „Akropolis“ valdytoja Kristina Viskontaitė.

„Džiazo festivalio fotografai ir videografai yra mūsų festivalio metraštininkai. Net jei mūsų atmintyje užsimiršta svarbios akimirkos, jų dėka mes visada galime jas prisiminti. Esu labai dėkinga už jų atsidavimą, meilę ir norą fiksuoti džiazo festivalio žvaigždes. Jų dėka festivalio, Klaipėdos ir Lietuvos vardas yra žinomas ir matomas visame pasaulyje“, – džiaugėsi festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė.

Geriausias akimirkas įamžinantys džiazo festivalio fotografai ir videografai vieningai sutaria, kad džiazas per foto objektyvą yra nenuspėjamas, spalvingas, nevaržantis bei visada turintis vietos improvizacijai.

Jauniausias festivalio fotografas Domas Rimeika savo, kaip fotografo, kelią pradėjo būtent Klaipėdos pilies džiazo festivalyje 2016 metais, tuomet dar būdamas dešimtokas, festivalio dėka sužinojo kuo nori būti ir ką nori veikti savo gyvenime. Improvizaciją ir laisvę jis pažymi kaip vieną iš didžiausių fotografijos meno privalumų, jis teigia, kad: „Fotografijoje kaip ir džiaze, daug laisvės ir improvizacijos“.

Kitas festivalio fotografas Viačeslavas Bazykas sako, kad foto objektyvas turi stebuklingas galias: „Jis gali užfiksuoti smulkias atlikėjo emocijas, judesius ir magiškai sustabdyti gražiausias akimirkas. Tai tikra džiazo foto magija“, – apibūdino jis.

Videografas Algis Ražauskas džiaugėsi, kad per kamerą jis gali perteikti visas tikras ir nuoširdžias emocijas, jam pritarė ir fotografė Anžela Bazyk, teigianti, kad džiazas per objektyvą, tai – „Tikras emocijų ir spalvų fejerverkas“.

Visas fotografų mintis apibendrindamas Andrius Pelakauskas džiazą sulygino su galinga gamtos stichija. Jis sakė, kad: „Džiazas – kaip žaibas per audrą. Nežinai, ko tikėtis, bet labai nerealu“.

Audringas ir nenuspėjamas XXVII Klaipėdos pilies džiazo festivalis vyks rugpjūčio 5–7 d., Kruizinių laivų terminale. Visi renginiai nemokami!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gerai vieta pagauta.

Gerai vieta pagauta. portretas
Na o parodą pažiūrėsim..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių