Karantinas keičia planus: vyks virtuali NAMOPI koncerto transliacija

  • Teksto dydis:

Lapkričio 6 d. 18 val. vyks tiesioginė NAMOPI koncerto transliacija.

Trys jaunos atlikėjos – Emilija Vaiginytė, Adelė Vaiginytė ir Milda Morkūnaitė – pristatys nedidelę, bet ypatingai gražią kompozitoriaus Juozo Tallat-Kelpšos surinktų liaudies dainų dalelę. Šios dainos bei jų rankraščiai, saugomi Lietuvos literatūros ir meno archyve, yra išties įdomūs ir mįslingi. Spėjama, jog rankraščiai siekia maždaug 1907–1916 metus, kuomet J. Tallat-Kelpša vasaromis grįždavo iš mokslų Sankt Peterburge ir itin aktyviai keliaudamas po Lietuvą rinkdavo dainas iš senųjų kaimo žmonių. Grupė pristatys liaudies dainas, užrašytas Navininkuose (Punsko raj.), Dusmenyse (Trakų raj.) bei Palangos krašte.

„Šis koncertas yra vienas iš projekto „Etnoreidas“ renginių. Projektas Etnoreidas“ – įvairių etnokultūrinių renginių ciklas, pristatantis autentiško ir modernaus folkloro projektus, įdomius naujus atlikėjus, kūrybiškas idėjas, iniciatyvas ar kitas etnoraiškas. Projektą ,,Etnoreidas“ iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba www.ltkt.lt.

Organizatorių nuotr.

Renginio tiesioginę transliaciją bus galima stebėti nemokamai Klaipėdos etnokultūros centro Facebook paskyroje https://www.facebook.com/etnocentras.lt/.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių