Juodkrantės kurorto dienos: renginiai nuo saulėtekio iki saulėlydžio

  • Teksto dydis:

Liepos 5–7 dienomis tyro oro ir ramybės kurorte Juodkrantėje vyksiančiose Kurorto dienose susijungs istorijos ir marių krantai. Per tris dienas atgims visoje Europoje pamėgto kurorto XIX–XX a. sandūros dvasia.

Šventės metu kerinčius saulėlydžius kvies stebėti gongų garsai, vilų kvartale lauks poezijos vakarai, o užsukti į menų promenadą vilios gatvės artistų pasirodymai ir jaukūs koncertai.

Ir mažiems, ir dideliems

Juodkrantės gyventojų bei miesto svečių dėmesį tris dienas trauks šiuolaikinė mugė. Joje ras ką veikti ir madų, ir sveiko gyvenimo būdo mėgėjai, ir šeimos su vaikais.

Mugėje, veiksiančioje Dizaino alėjoje, visi, kurie vertina ir puoselėja grožį, galės įsigyti meno dirbinių, aksesuarų bei dizainerių kūrinių, papuošalų. Sveikatos saloje susiburs gyduoliai, sveikų produktų ir natūralios medicinos atstovai, masažuotojai. EKO turgelyje bus prekiaujama sertifikuotuose ūkiuose pagamintais produktais. Kuršių marių pakrantėje įsikurs Menų promenada bei įvairiausios dirbtuvėlės, o pačius mažiausius šventės svečius užliūliuos Lopšinių parkas.

Kuršių marių pakrantėje įsikurs Menų promenada bei įvairiausios dirbtuvėlės, o pačius mažiausius šventės svečius užliūliuos Lopšinių parkas.

Liepos 5 d. rengėjai kvies į doc. dr. Nijolės Strakauskaitės knygos „Juodkrantės kurorto „aukso amžius“: nuo susikūrimo XIX a. viduryje iki katastrofos 1945 m.“ pristatymą, senojo prabangaus Juodkrantės (Schwarzort) kurorto atmosferą kurs kafijos gėrimo ceremonija bei pasivaikščiojimas su gidu vilų kvartalo takais.

Dieną pradės mankštomis

Masažų meistras Kęstutis Mingėla liepos 5 ir 6 dienomis norintiems atliks „kūno konsultacijas“ ir asmeniškai kiekvienam apsilankiusiajam parinktą masažą – holistinį, klasikinį, gydomąjį, siatsu, Tibeto dubenų ar Marma.

Pasitikti saulę liepos 6 ir 7 dienomis renginio svečiai bus kviečiami ryto mankštose. Jos bus skirtos tiek ramesnio, tiek aktyvesnio sporto gerbėjams. Rytas prasidės su Tai či, vėliau vyks jogos užsiėmimai, o apšilus – energingosios Zumbos treniruotės. Juodkrantės kurorto lankytojai savo jėgas taip pat galės išbandyti banglenčių ir irklenčių pamokose, rasti daugybę kitų užsiėmimų.

Liepos 6 d. trijose Juodkrantės vietose vyks būgnų rato užsiėmimai, kurie kvies savyje pažadinti gamtos jėgą.

Mindaugo karūnavimo dieną pajūryje taip pat bus galima dalyvauti edukacinėje ekskursijoje „Gintaro gaudymo paslaptys“. Ten gintaro žvejams palankaus vėjo ekskursijos dalyviai lauks kartu su gidu Igoriu Osnač.

Liepos 6-osios naktį vyks naktinis plaukimas laiveliais. Prie šio plaukimo raginami prisijungti visi pamario krašto laivelių savininkai.

Koncertuos Lietuvos atlikėjai

Atsipalaiduoti po gausybės dieninių užsiėmimų vakarais bus galima stebint muzikos, mados, teatro ir net cirko pasirodymus.

Juodkrantės kurorto dienomis publika išvys studijos „Le Artist“ gatvės teatro ir cirko šou, uostamiesčio rūbų dizainerės Sonatos Žiži mados kolekcijos pristatymą, aktorės Eglės Jackaitės muzikos ir poezijos improvizacijų vakarą „Jausmų džiazas“.

Liepos 6 d. 21 val. šventės dalyviai kartu su Justinu Jaručiu, Edgaru Lubiu, Kazimieru Likša, atlikėjomis Daile ir Justina bei viso pasaulio lietuviais sugiedos „Tautišką giesmę“, iš karto po to – 21.30 val. vyks J.Jaručio akustinis koncertas.

Muzikinėje programoje taip pat bus galima išgirsti Darių Žvirblį, Eveliną ir Gytį Šimelionius, Ingają, Synthgirl I-reną bei DJ Vladą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių