Festivalis „Jauno teatro dienos“ vyks ir mieste, ir ekranuose

  • Teksto dydis:

Antradienį Klaipėdoje prasidedantis festivalis „Jauno teatro dienos“ (JTD) žiūrovus sutiks ne tik atvirose miesto vietose, bet ir internetinėje erdvėje. Tris vakarus – rugpjūčio 26, 28 ir 29 dienomis – skirtingose Klaipėdos erdvėse bus rodomi mini spektakliai, o negalintys jų stebėti gyvai, turės galimybę prisijungti prie žiūrovų gretų socialiniuose tinkluose.

Festivalis laukia žiūrovų

Festivalis 2020-aisiais, kaip ir kasmet, turėjo vykti balandžio mėnesį, tačiau buvo nukeltas į vasaros pabaigą. Dabar, iki renginio likus kelioms dienoms, organizatoriai kasdien atidžiai seka su COVID-19 pandemija susijusią situaciją Lietuvoje bei tikisi, kad kultūrinių renginių ribojimų nepadaugės ir „Jauno teatro dienos“ vyks pagal planą.

Klaipėdos jaunimo teatro, organizuojančio festivalį „Jauno teatro dienos“, direktorius Tomas Jankauskas sako, kad nepaisant susiklosčiusios situacijos, festivalis lauks žiūrovų ir sieks užtikrinti, tiek jų, tiek renginio dalyvių saugumą.

„Rugpjūčio 26 ir 28 dienomis mūsų mini spektaklių peržiūros vyks lauke, atvirose erdvėse, tad lauksime visų susidomėjusių žiūrovų. Mes imsimės priemonių užtikrinti saugiam atstumui, o žmones raginame dėvėti apsaugines kaukes, nes jos tapo privalomos ir lauke vykstančiuose renginiuose. Norime susitikti su žiūrovu, nes be jo teatras praranda savo gyvumą, tačiau visi turime būti sąmoningi ir atsargūs, o tai juk nėra taip sunku“, – sakė KJT direktorius T. Jankauskas.

Trys darbų peržiūros skirtingose erdvėse

Festivalio metu žiūrovai galės sudalyvauti trijose mini spektaklių peržiūrose, visos jos nemokamos. Rugpjūčio 26 d., trečiadienį, pirmoji „Jauno teatro dienų“ darbų peržiūra vyks naujai renovuotose erdvėse aplink Jono kalnelį. Mini spektaklius kursiančios grupės pasirinks konkrečias vietas pasirodymams, tad gyvai juos stebėti norintys žiūrovai kviečiami rinktis ant už Kultūros fabriko esančių laiptų – nuo ten prasidės keliaujanti darbų peržiūra, renginio pradžia – 18 val.

E. Sabaliauskaitės nuotr.

Rugpjūčio 28 d., penktadienį, antroji mini spektaklių peržiūra vyks Klaipėdos Piliavietės teritorijoje. 18 val. žiūrovai bus laukiami Piliavietės aikštėje, konkretų susitikimo tašką padės rasti „Jauno teatro dienų“ vėliavos ir kita renginio atributika.

Rugpjūčio 29 d., šeštadienį, vyks vienintelis festivalio renginys viduje. 17 val. Kultūros fabriko Daugiafunkcėje salėje B bus pristatyti paskutinieji mini spektakliai, kuriuos grupės kurs visą savaitę.

Galimybę pamatyti trečiuosius darbus gyvai turės tik užsiregistravę žiūrovai, registracija į šią peržiūrą vyksta internetiniame puslapyje tiketa.lt.

Galimybė dalyvauti festivalyje internetu

„Jauno teatro dienų“ organizatoriai tikina, kad kokybiškas dalyvavimas renginyje bus suteikiamas ir internetu. Negalintys atvykti į renginio vietas, ar nespėję užsiregistruoti į šeštadienio peržiūrą galės visus festivalio renginius matyti socialiniame tinkle „Facebook“ vyksiančiose transliacijose. Nuorodas į šias transliacijas bus galima rasti socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje „Jauno teatro dienos“ bei festivalio puslapyje www.jtd.lt.

E. Sabaliauskaitės nuotr.

Nuotoliniu būdu bus galima stebėti ne tik pasirodymus, tačiau ir po jų vyksiančias kūrėjų, teatro kritikų bei žiūrovų diskusijas. Interneto pagalba festivalyje dalyvausiantys žiūrovai skatinami ne tik stebėti bet ir prisijungti prie šių diskusijų – komentaruose bus galima išsakyti savo nuomonę ar užduoti klausimus.

Viena iš festivalio „Jauno teatro dienos“ organizatorių, KJT aktorė Ieva Pakštytė tikina, kad teatro kūrėjai ilgisi publikos ir kviečia susitikti būtent festivalyje JTD.

„Šiemet, kai tiek daug spektaklių buvo, o gal dar ir bus atšaukta, esame pasiilgę publikos. Tikimės, kad ribojimai ir saugumo reikalavimai nesumažins žiūrovų smalsumo ir jie prie renginio prisijungs sau patogiu būdu. Ateinančią savaitę turėsime galimybę vėl prisiminti gyvo ir jauno teatro pojūtį, tad linkiu susitikti „Jauno teatro dienose“, – mintimis prieš netrukus prasidėsiantį festivalį dalinosi aktorė I. Pakštytė.

Festivalis „Jauno teatro dienos“ vyks rugpjūčio 25–29 dienomis Klaipėdoje, visi JTD renginiai – nemokami. Daugiau informacijos apie „Jauno teatro dienų“ programą, dalyvius ir detales galite rasti www.jtd.lt ir socialinio tinklio „Facebook“ paskyroje „Jauno teatro dienos“. Renginį iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Klaipėdos miesto savivaldybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių