Bibliotekos galerijoje – R. Danisevičiaus fotoparoda

  • Teksto dydis:

Šį penktadienį 17 val. Lietuvos spaudos fotografų klubas kviečia į Ramūno Danisevičiaus (Vilnius) parodos „Likę“ atidarymą Klaipėdos apskrities viešosios Ievos Simonaitytės bibliotekos galerijoje „13L“. Paroda veiks iki vasario 5-osios.

Įvairiomis technikomis

Fotografas R.Danisevičius – unikalus pasaulio tyrinėtojas. Jo darbų parodoje bus galima pamatyti, kaip kasdieniais stebėjimais ir pastebėjimais jis dokumentuoja asmeninį santykį su mus supančia aplinka. Bus eksponuojama R.Danisevičiaus kūryba įvairiomis technikomis: nuo tradicinės žurnalistinės fotografijos veidrodiniu fotoaparatu, spalvotų pinhole iki socialiniuose tinkluose „Instagram“ bei „Facebook“ publikuojamų skaitmeninių fotografijų su komentarais.

Autorius teigė, kad fotografijų, sukurtų viena ar kita fototechnika, neišskiria kaip atskirų projektų. „Telefonas labiau primena užrašų knygelę, kurioje gali viską pasižymėti. O štai su juostiniais fotoaparatais kiek kitaip – daugiau apgalvoti kadrai, nespaudi visko iš eilės. O juk ir miesto tema, kuri atsispindi mano kūryboje, iš tikrųjų niekada nesibaigia, ją gali vystyti įvairia technika nuo pavasario iki pat žiemos. O tada belieka paimti kažkokią dalį ir iš jos suformuoti parodą“, – dalijosi mintimis R.Danisevičius.

Nori susitikti gyvai

Socialinių medijų poveikis, keičiantis gyvenimą visuomenėje, keičia ir šiuolaikinę estetiką. R.Danisevičiaus darbuose skleidžiasi šiuolaikinės visuomenės deformacijų kritika, gyvenimas perkeliamas į miestą, vaizdinė kodavimo sistema metaforas fiksuoja tiesiogiai, o buities vaizdus – simboliškai. Fotografo valia paskirti savo meistrystę šiuolaikinio socialinio metraščio sudarymui plečia ir bendrą Lietuvos vizualaus meno kontekstą.

Pats R.Danisevičius, paklaustas, kokia prasmė rengti parodas, jei nuotraukos prieš tai atsiduria socialiniuose tinkluose, teigė, kad norisi gyvai susitikti ir pabendrauti tiek su socialiniuose tinkluose jo darbus matančiais žmonėmis, tiek su tais, kurie paskyrų socialiniuose tinkluose neturi. „Facebook“ paskyroje gali turėti tūkstančius draugų, o išėjęs į gatvę gali pasijusti labai vienišas. Todėl norisi rengti parodas, pasimatyti su bičiuliais, pabendrauti su tais, kurie mano kūrybą stebi ne socialiniuose tinkluose“, – teigė parodos „Likę“ autorius.

Parodoje dalyvaus ir jaunieji R.Danisevičiaus kolegos. Jie pristatys savo fotografijas, kurioms, jų nuomone, turėjo įtakos šio fotografo kūryba ir asmenybė. Parodos autorius džiaugėsi, kad jaunimas turės galimybę visiems parodyti savo darbus.

Apie autorių

R.Danisevičius (gim. 1973 m.) kilęs iš Jokūbiškių, Biržų rajono, gyvena Vilniuje. Fotomenininkas, nuo 1993-iųjų – spaudos fotografas, yra dirbęs įvairiuose šalies leidiniuose. 1992–1995 m. Vilniaus aukštesniojoje technologijos mokykloje studijavo fotografiją. Nuo 2001 m. – Lietuvos fotomenininkų sąjungos narys, Lietuvos spaudos fotografų klubo steigėjas, dalininkas ir valdybos narys, Lietuvos spaudos fotografijos projektų organizacinio komiteto narys. R.Danisevičius yra tapęs ne vieno fotokonkurso laureatu, nuolat dalyvauja fotografijos parodose ir pats jas rengia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių