Už V.Aleknos santuokos dešimtmetį - sulčių taurė

Intensyviai sezonui besirengiantis disko metikas Virgilijus Alekna su žmona Kristina santuokos dešimtmečio sukaktį pažymėjo ne šampano, o sulčių taure.

Dukart olimpinis ir dukart pasaulio čempionas Virgilijus Alekna aktyviai rengiasi naujam lengvosios atletikos sezonui, kuris, pasak jo pačio, irgi bus įtemptas. Praėjusį šeštadienį su treneriu ir masažuotoju Zigmu Živatkausku jis grįžo iš trenruočių stovyklos Lenkijos olimpinėje bazėje Spaloje.

- Kodėl pasirinkote treniruotes Spaloje?

- Ten viskas gerai, viskas vietoje, nebrangu. Puiki treniruočių bazė, kurioje yra viskas, ko reikia. Aplinkui ramybė, miškas. Į Spalą važinėju trečius metus.

- Pasiruošimas pavyko sėkmingai?

- Kaip visada. Gerinau bendrą fizinę parengtį, kilnojau svorius, dirbau su treniruokliais. Treniravausi vienas, Lenkijos lengvaatlečiai dirbo atskirai.

- Vienam nebuvo liūdna?

- Ne. Tokia mano kasdienybė. Jau gal 10 metų taip treniruojuosi. Per televiziją stebėjau kone visas Vankuverio olimpines žiemos žaidynes. Labiausiai patiko ledo ritulio varžybos, ypač finalas.

- Prieš 10 metų, kovo 4 d., įvyko jūsų vestuvės su trišuolininke ir šuolininke į tolį Kristina Sablovskyte. Kaip pažymėjote šią sukaktį?

- Vestuvių dešimtmetis – šeimos šventė, ją su Kristina ir paminėjome. Tačiau šampano taurės nepakėliau - negeriu. Turėjau tenkintis sultimis.

- Su šeima buvote nuėjęs pasižiūrėti Kaziuko mugės?

- Buvau. Labai graži pasitaikė diena, švietė saulutė, mugėje buvo labai daug žmonių. Tačiau po senamiestį ir miesto centrą pasivaikščioti su visa šeima nepavyko. Užmigo mūsų mažoji Gabrielė ir ją teko palikti namuose, sirguliavo Mykolas. Po mugę vaikštinėjome trise – Kristina, Martynas ir aš. Šurmuliuojančioje mugėje buvo labai smagu. Vieną kitą liaudies meistrų daikčiuką ir mes nusipirkome. 

- Namie šįsyk pabūsite ilgiau?

- Neilgai, porą savičių. Jau seniai treniruojuosi pagal tokį modelį: dvi savaites stengiuosi dirbti namie, o tris – kur nors užsienyje. Kita mano treniruočių stovykla vėl vyks Spaloje.   

- Kiek startų esate numatęs šį sezoną?

- Manau, kad 10 varžybų bus. Pagrindinis startas – Europos čempionatas Barselonoje.


Šiame straipsnyje: alekna

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių